Afwerking tunnels volop aan de gang: aanleg groendak en planten van bomen langs ventwegen

De eerste bomen werden vrijdag aangeplant langsheen de ventwegen.
Bouw tunnel Ring Aalst - R41 De eerste bomen werden vrijdag aangeplant langsheen de ventwegen.
Nog anderhalve maand en de werken aan, op en langs de tunnels op de Ring van Aalst zitten er op. Eind juni zou dat allemaal klaar moeten zijn. Dat betekent uiteraard nog niet het einde van de files, want nog tot midden 2020 zijn er werken aan het viaduct, maar het is een stap in de goede richting.

Agentschap Wegen en Verkeer geeft regelmatig updates via www.ringaalst.be en de Facebookpagina ‘Bouw tunnel Ring Aalst - R41’ “De afwerking van voetpaden en parkeerstroken langs de ventwegen tussen Korte Vooruitzichtstraat en rotonde Raffelgemstraat is in de eindfase. Het groendak van tunnel 2 is in aanleg. Volgende week volgt hier de aanplant van de meerstammige bomen. In de weken daarop volgt de aanleg van de grasmatten”, zegt Agentschap Wegen en Verkeer. “Ook de werken aan het Square Geerinckx zijn goed opgeschoten. Volgende week volgt ook hier de rijwegverharding in beton. Nadien volgt de aanleg van parkeerstroken en voetpaden. De rioleringswerken aan de zuidelijke helft van de rotonde Gentsesteenweg N9 zijn in uitvoering. Dit zijn de laatste in het tunnelproject.”

De eerste bomen werden vrijdag aangeplant langsheen de ventwegen. “Het gaat om Gleditsia triacanthos, valse Christusdoorn. De bomen zijn nu al een 6-tal meter hoog. Zo’n boom heeft een lichtdoorlatende kroon met varenachtige bladeren die uit kleine blaadjes bestaan. Het is een ideale boomsoort om langs de tunnel te plaatsen. De boom heeft geen doornen”, zegt AWV.

Alle info vind je op www.ringaalst.be.

 Groendak tunnel 2 is in aanleg.
Bouw tunnel Ring Aalst - R41 Groendak tunnel 2 is in aanleg.
Ook de werken aan het Square Geerinckx zijn goed opgeschoten.
Bouw tunnel Ring Aalst - R41 Ook de werken aan het Square Geerinckx zijn goed opgeschoten.
De eerste bomen werden vrijdag aangeplant langsheen de ventwegen.
Bouw tunnel Ring Aalst - R41 De eerste bomen werden vrijdag aangeplant langsheen de ventwegen.
Bouw tunnel Ring Aalst - R41
Bouw tunnel Ring Aalst - R41Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.