Aftellen naar carnaval... Brandweer assisteert bij installatie carnavalsdecor

Het carnavalsdecor wordt geïnstalleerd.
Peter De Backer Het carnavalsdecor wordt geïnstalleerd.
De brandweer van Aalst assisteert vandaag bij de installatie van het carnavalsdecor aan de gevel van het vroegere stadhuis op de Grote Markt. Binnenkort zien we keizer Kamiel, Voil Jeanet en Aalsterse Gilles weer dansen aan de Grote Markt.

Sinds 2014 hangt er een nieuw decor aan de gevel van het oude stadhuis van Aalst. Dit decor werd ontworpen door enkele Aalstenaars, waaronder Piet De Koninck. Als de carnavalisten feesten op de Grote Markt kijken de Aalsterse Gilles, de Voil Jeanet en de keizer Kamiel mee van aan de gevel van het stadhuis.

Vandaag is de installatie van het carnavalsdecor begonnen. De brandweer helpt met een ladderwagen. Vanaf de opening van de Winterfoor zullen de poppen van het decor weer aan het dansen gaan. Ondertussen is de stad ook begonnen met de versiering van de winkelstraten. Onder meer in de Nieuwstraat en Kattestraat zullen opnieuw banners met carnavaleske foto’s worden gehangen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.