Acht maanden na zware brand komen uitbaters met goed nieuws: “Café De Paris opent opnieuw op 15 mei”

Rogier en Koenraad in hun vernieuwde keuken, waar de brand acht maanden geleden was ontstaan.
Koen Baten Rogier en Koenraad in hun vernieuwde keuken, waar de brand acht maanden geleden was ontstaan.
Goed nieuws voor Rogier Schokaert en Koenraad De Neve, uitbaters van Café De Paris. Acht maanden na de zware brand in hun zaak, kunnen ze op 15 mei eindelijk opnieuw de deuren openen. Er werd hard gewerkt met een heel team en de eigenaars zijn tevreden met het resultaat. “We hebben de bistro bijna volledig identiek opgebouwd zoals het was voor de brand”, aldus Rogier en Koenraad. 

Aan de brand zelf willen de eigenaars liever niet meer terugdenken. Op een zwarte muur na aan de rokersruimte op de eerste verdieping zijn alle sporen verdwenen. Binnenin zijn de bolle lampen terug en is de structuur van het gebouw hetzelfde gebleven, om de klanten het gevoel te geven dat er weinig veranderingen zijn doorgevoerd. 

Het interieur krijgt stilaan vorm.
Koen Baten Het interieur krijgt stilaan vorm.

Rollercoaster

Na de brand werd volledig van nul begonnen. “Het was hier gewoon pure beton waarmee we begonnen zijn. Onmiddellijk hadden we besloten om de look-and-feel van de Paris te behouden en het zo terug in de verf te zetten voor al onze klanten", klinkt het. De laatste maanden waren een rollercoaster voor de twee. “Het was met vallen en opstaan, met de nodige tranen soms, maar we zijn dolgelukkig dat we opnieuw ons ding kunnen doen. We hebben dit acht maanden lang moeten missen. Ik denk dat zelfs voor ons de eerste dag van de opening serieus wennen zal zijn", klinkt het. 

Hoewel de grootste structuur en werking behouden blijft, zijn er toch enkele aanpassingen gebeurd binnenin. “Zo hebben we een plateaulift voor rolstoelgebruikers aangebracht. Op deze manier kunnen zij makkelijker naar het toilet, die ook aangepast zijn aan de noden”, klinkt het. “Ook de kinderen krijgen een eigen aangepaste toiletruimte om het comfort te vergroten", klinkt het. “Verder hebben we de eerste verdieping ook meer ingericht als ruimte en niet meer als feestzaal zoals vroeger. Op de eerste verdieping is ook een rokersruimte buiten. Bij slecht weer kunnen we dus nu meer volk binnen ontvangen, wat alleen maar een pluspunt is.” 

Binnenin wordt een plateaulift geïnstalleerd voor mindervalide bezoekers in een rolstoel.
Koen Baten Binnenin wordt een plateaulift geïnstalleerd voor mindervalide bezoekers in een rolstoel.

Notre-Dame

De uitbaters waren ook geraakt door de zware brand in de Notre-Dame in Parijs. “Wij zijn tenslotte Café De Paris, dus ik denk dat we de Notre-Dame, zoals ze was, ook hier een mooi plaatsje zullen geven in onze zaak." Ook de brandveiligheid is sterk verhoogd binnenin. Er werden verschillende brandslangen geplaatst en heel wat rookmelders. 

Ook de kaart en de openingsuren werden licht gewijzigd. “We serveren iets meer vis en we focussen meer op middaglunch en de avond. Tussendoor zijn we enkele uren gesloten. In het weekend doen we een uurtje later open dan normaal en we zullen twee weken per jaar een vaste sluiting houden. Ook op feestdagen zijn we gesloten. De reden hiervoor is de nieuwe regeling van de witte kassa", klinkt het. 

De muur links op het rookterras op de eerste verdieping is nog het enige zichtbare nog van de zware brand.
Koen Baten De muur links op het rookterras op de eerste verdieping is nog het enige zichtbare nog van de zware brand.

Zelfde team

De zaak kan wel rekenen op hetzelfde team dan acht maanden geleden. “We hebben zelf twee nieuwe krachten aangenomen in ons team. Wij zijn hen ontzettend dankbaar voor alles wat ze gedaan hebben. De benefiet was fantastisch. Met het geld dat daar ingezameld werd, hebben we ons personeel ook inspraak gegeven voor het interieur en de kledij die ze willen dragen. Wij willen de aannemers, familie en vrienden allemaal bedanken, zonder hen was dit nooit gelukt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.