Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Pride: “Walgelijke toestanden”

Steve Herman over de Gay Pride.
Kos Steve Herman over de Gay Pride.
De Aalsterse Vlaams Belanger Steve Herman postte op Facebook een beeld van de Gay Pride in Londen en noemt het ‘walgelijke toestanden die moeten gestopt worden’.

“Iedereen is wat hij is. Maar aan deze walgelijke wantoestanden (waar ook Aalsterse sp.a-gemeenteraadsleden aan deelnemen) moeten gestopt worden. Nog andere beelden plaats ik bewust niet, omdat Facebook me zou kunnen blokkeren”, schreef Aalsters gemeenteraadslid Herman woensdag op Facebook. De foto is genomen op de Londen Pride van 6 juli.

Ondertussen heeft Facebook ervoor gezorgd dat Steve Herman tijdelijk niks meer kan posten op het platform. De holebigemeenschap heeft opgeroepen om virtuele knuffels te sturen, wat massaal gebeurt.

“Ik begrijp niet wat ik verkeerd heb gezegd. Ik blijf bij mijn standpunt: ik heb niks tegen om het even wie en heb homo’s onder mijn vrienden. Zij keuren deze platvloerse parades evenzeer af. Het is een kaakslag voor de deftige holebigemeenschap. Privé doen ze wat ze willen, niets op tegen. Dat ze zich vermaken in hun ‘dark rooms’, ik heb er niks op tegen. In het openbaar, waar kinderen bijstaan, dat kan ik niet goedkeuren. Dat mag van mij inderdaad afgeschaft worden”, zegt Herman. “Er zijn grenzen aan het openlijk tentoongespreide ‘onfatsoen’ en wees gerust: ik ben niet preuts.”

Steve Herman (VB)
Kos Steve Herman (VB)142 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald De Smet

  @ Albert Viane, het gaat hier niet om de hoeveelheid naakt, maar om de manier waarop het wordt aangeboden, politiek heeft hier niets mee te maken. Met vulgariteit is niemand gediend, schoonheid trekt iedereen aan.

 • William Smith

  @ Rozemieke Fritz: inderdaad, tijdens carnavalstochten in Belgie loopt men zo niet rond, maar da's eerder omdat het te koud is! Ga maar 'ns carnaval in latijns america vieren (waar holebi's nog veel minder welkom zijn!!) en kijk hoe mensen daar rondlopen op straat...!!

 • Gerd Peeters

  Ik ben ook niet preuts, maar het mag wel een beetje deftig blijven

 • Guido Ceuleers

  Hij heeft groot gelijk, wij als normale hetero's moeten maar al hun uitspattingen die ze in het openbaar tonen, goed vinden. Schandalig dat daar politiekers uit Aalst aan mee gedaan hebben. Nochtans is carnaval al lang voorbij !

 • Geert Vlasschaert

  Ik heb niks tegen homo's en lesbiennes, maar moet het zo opzichtelijk? Als hetero's houden wij toch ook geen parade! Dit is niet goed voor diegenen in de gemeenschap die daar geen behoefte aan hebben.