Aalst: Vlaams Belang reageert op optocht ‘Zonder Haat Straat’ en verdeelt ‘Zonder Slaag Straat’-affiches

De Zonder Slaag Straat-affiche.
VB De Zonder Slaag Straat-affiche.
Vlaams Belang Aalst lanceert ‘Zonder Slaag Straat’-affiches in een reactie tegen de ‘Zonder Haat Straat’-affiches die nu in Aalst worden verspreid.

Buurtcomité De Gebieren uit de omgeving van de Weverijstraat verspreidde de ‘Zonder Haat Straat’-affiches na de racistische brieven tegen een buurtbewoner. Vlaams Belang lanceert nu affiches waarop ‘Zonder Slaag Straat’ staat. “Iedere Aalstenaar die de vervreemding, islamisering, verbrusseling en onveiligheid kritisch bekijkt, wordt vandaag door de opgeklopte hetze als racist versleten”, zegt Steve Herman (VB).

“Onze boodschap is klaar en duidelijk: de Aalstenaar is geen racist en er is geen algemeen probleem met racisme in Aalst. Dat is enkel het beeld dat linkse verenigingen en partijen nu willen ophangen. Als er al een probleem is met racisme in Aalst, is het helaas het omgekeerd racisme, namelijk het gebrek aan respect en de haat tegenover onze mensen en onze manier van leven. Waar blijven de marsen van comité’s bij het zoveelste zinloze geweld in de Aalsterse straten? De Aalstenaar is wel gastvrij, maar niet gek. Vandaar deze campagne: veilige Aalsterse straten voor iedereen”, zegt Herman (VB).
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vercammen

  Er zijn zeker vreemdelingen die zich zich schuldig maken aan criminele feiten; maar ook en groep van bepaalde autochtonen doen net hetzelfde. Dus met welk recht reageren sommigen als marginalen, tegenover mensen van vreemde origine, op wiens gedrag niets aan te merken valt? Voor mij is de reactie van de Aalstenaren die deze actie toejuichen, ingegeven door puur rascistische gevoelens.

 • Diane Bernaerts

  Als de Aalstenaar geen racist is, zoals VB beweert, waarom dan deze provocerende affiches? Alsof alle vreemden en moslims mensen "slaag" zouden geven?

 • jan roegiers

  wie het verschil tussen de waarheid en de leugen nog niet kent, Google eens naar " de legende van de leugen en de waarheid". Het is een nadenkertje.

 • Serge Vanruysseveldt

  Gelijk hebben zij, racisme is in de pers het stopwoord voor iedereen die denkt aan eigen veiligheid, anti - verfransing of niet politie(k) - correct denken. De stem van 10 journalisten werkt meer dan van 1.000.000 Vlamingen.

 • ANN LIMBOS

  Het is de waarheid, maar dat mag je in Belgie niet zeggen.