Aalst sterk vertegenwoordigd op internationaal tornooi tumbling in Portugal

De Aalsterse delegatie
Sport Aalst De Aalsterse delegatie
De Koninklijke Turnkring van Aalst stuurt deze week vijf talenten richtig Portugal om er deel te nemen aan de Loulé Cup. Daar verzamelen de beste tumblers van de hele wereld.

Helena Lison, Marthe De Leeneer, Sara Neyrinck, Sam Van Den Berghe en Nore Schockaert zullen op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober ons land vertegenwoordigen op de Loulé Cup in Portugal. "Dit is een sterk bezet internationaal tornooi, waar de beste jeugdige tumblers van over de hele wereld verzamelen", zeggen de trainers Natalie De Neef en Yannick Vanden Bleeken.

Tijdens het Belgisch en Vlaams kampioenschap tumbling behaalde Sam de gouden medaille bij de miniemen. Ook Nore bewees op het Vlaams met een zilveren medaille tot de nationale top te behoren. "Beide meisjes gaan voor een topprestatie. Na hun deelname aan de World Age Group Competitions (WAGC, de wereldkampioenschappen voor jongeren) vorig jaar in Sofia zijn ze ambitieus om zich opnieuw te meten met gymnasten van over heel de wereld", aldus de trainers.

"Marthe en Helena maken een debuut op internationaal niveau. Sara, 3de op het BK en 2de op het VK, zette vorig jaar nog een mooie prestatie neer op de WAGC. Sinds kort beheerst ze een nieuw element dat haar moeilijkheidswaarde verhoogd heeft", klinkt het.

Voorbereiding op WK in Sint-Petersburg

Voor Sam, Nore en Sara is de deelname aan de Loulé Cup de ideale voorbereiding op de WAGC in november in St-Petersburg. "Dankzij hun prestaties het voorbije seizoen op nationaal niveau werden zij ook dit jaar geselecteerd door de federatie", zeggen de fiere trainers Nathalie en Yannick.

Trainers Natalie De Neef en Yannick Vanden Bleeken zijn enthousiast om met hun jong en gemotiveerde team deel uit te maken van dit internationaal gezelschap. “We horen zeker thuis op dit niveau. Het is enkele jaren geleden dat we nog deelnamen aan de Loulé Cup. Nu staan we er terug, mede dankzij de goeie accommodatie in Aalst sinds 2 jaar. De nieuwe zaal in Schotte geeft ons zoveel mogelijkheden dankzij de valputten en lounges, die het veilig maken om steeds de lat hoger te leggen. Daarnaast hebben we een sterk team van trainers dat zich dagelijks inzet om alles in goede banen te leiden", zeggen ze. "Dat resulteert in een jong team met veel potentieel en mogelijkheden naar de toekomst toe. Ervaring opdoen is nu het allerbelangrijkste. We hopen tussen de Britten en Portugezen zeker ons mannetje te kunnen staan”, zegt trainster Natalie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.