90 jaar oude Herfstprijs blijft bestaan

Het nieuwe bestuur.
Foto Repro Rutger Lievens Het nieuwe bestuur.

De 90 jaar oude Herfstprijs van De Nieuwe Denderzonen blijft dan toch bestaan. De wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften ter gelegenheid van de septemberkermis in Nieuwerkerken was vorige keer aan zijn 90ste editie toe, maar er werd gevreesd dat het de laatste zou zijn. Het bestuur besliste om na 22 jaar ermee op te houden. "We zaten aan ons plafond qua vooruitgang en omdat stilstaan achteruitgaan is, was er nood aan nieuwe mensen met nieuwe ideeën om de wedstrijd te laten groeien", zegt Fabian De Meyst. "De wedstrijd werd in 1928 opgericht onder de naam 'De grote prijs Philemon Meert'. In de jaren 1960 tot 1980 kende deze zijn hoogtepunt. Eddy Merckx won de wedstrijd in 1963 en 1964. Ondanks de unanieme beslissing om te stoppen eerder dit jaar, wilden we niet dat dit Nieuwerkerks monument verloren zou gaan", zeggen de ex-organisatoren.


Wielervrienden Van Eyck Sport zal voortaan de organisatie voor haar rekening nemen onder een nieuw stamnummer. "Dankzij Olivier Vandenhende van de firma Van Eyck Sport werd er een nieuw bestuur gevormd: Jan Duyschaver, ploegleider van Team Van Eyck, wordt voorzitter. Secretaris is Angelina Van Belle en penningmeester is Paul Meert. Verder zullen Luc Steenackers en Jean De Bondt instaan voor de organisatie van de randactiviteiten", aldus Fabian. "Eén van de hoofdsponsors van de voorbije jaren, Peter De Winne van de gelijknamige Immo De Winne uit Aalst, beloofde zijn steun te blijven verlenen om dit evenement te behouden in zijn geboortedorp."


De 91ste Herfstprijs zal plaatsvinden op 18 september 2018. Zelf een handje helpen? Neem contact op met het clublokaal: café De Coach bij Tania of het nummer 053/ 83.83.91 (RLA)