68-jarige bewoonster van sociale woning al acht dagen zonder warm water en verwarming

Bewoonster Sonja bij de kapotte boiler.
Rutger Lievens Bewoonster Sonja bij de kapotte boiler.
Een 68-jarige vrouw uit de Popperodendries in Aalst moet het in haar sociale woning al acht dagen stellen zonder verwarming en zonder warm water. Er is een defect aan de boiler, maar dat is na meer dan een week niet opgelost. De sociale huisvestingsmaatschappij belooft nu tegen maandag de verwarming te herstellen.

Vorige week donderdag kwam er bij een controle van de boiler een defect aan het licht. “De technicus meldde me dat hij de boiler moest uitschakelen, maar ik was aan het koken voor de kleinkinderen dus ik vroeg hem niet alles af te sluiten”, zegt bewoonster Sonja. Dus sloot de technicus alleen de verwarming af. Sonja kan zich ook niet meer wassen met warm water. Koken lukt wel nog. “Ik dacht dat het ‘s avonds ging hersteld zijn, of ten laatste de dag erna. Ik heb elke dag al gebeld en het enige wat ik hoor aan de andere kant van de lijn is: ‘We weten ervan.’”

De voorbije twee dagen waren de kantoren van sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen ook gesloten. “Ik kan niemand meer bereiken, weet van niks, hoe lang gaat dit nog duren?”, vraagt de vrouw zich af. Een buurvrouw van 82 zit trouwens met ongeveer dezelfde problemen. Ook daar is de boiler stuk.

Bij De Volkswoningen zit men verveeld met de zaak. “Dit is natuurlijk zeer jammer”, zegt Piet Pauwels van De Volkswoningen. “Het gaat om een boiler van 14 jaar oud en de onderdelen die moeten vervangen worden had de firma waarmee we samenwerken niet op stock. Ik heb contact opgenomen met de firma en men zal dit maandag in orde brengen”, belooft Pauwels.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Schandalig! Wat een luie overheid!