674 zonnepanelen op ILvA-dak

ILvA-voorzitter Bart Van den Neste (links) en de algemeen directeur van ILvA, Bart Rooms (rechts).
Ilva ILvA-voorzitter Bart Van den Neste (links) en de algemeen directeur van ILvA, Bart Rooms (rechts).
Vanaf deze week maakt afvalintercommunale ILvA gebruik van de elektriciteit die wordt opgewekt door de 674 zonnepanelen die op het dak van de eigen gebouwen in Erembodegem zijn geplaatst.

Nadat een deel van het dak na stormschade in juli 2017 vervangen moest worden, zag ILvA de kans om zijn elektriciteitsgebruik via eigen zonnepanelen te voorzien. Een nieuw en geïsoleerd dak werd geplaatst en vandaag zijn er 674 panelen aangesloten, goed voor een totale oppervlakte van 1.100 vierkante meter. De panelen zullen ongeveer 182 MWh per jaar produceren, waarvan 65 procent nuttig is voor het eigen verbruik. De resterende 35 procent zal worden geïnjecteerd op het net (overschot tijdens weekends, ’s zomers na 18u,…). ILvA zal dankzij deze installatie jaarlijks 120 MWh minder elektriciteit van het net afnemen en er 62 MWh op injecteren, zegt IlvA.

Bart Van den Neste, voorzitter van ILvA, is tevreden met de plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen: “We hebben geluk dat we de installatie al voluit konden testen, met het goeie weer van de afgelopen dagen. ILvA wil zich graag inspannen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Onze eigen elektriciteit opwekken maakt daar deel van uit. Met deze 674 zonnepanelen zullen we jaarlijks maar liefst 80.000 kilogram CO2 besparen.”

Luchtfoto van de zonnepanelen op Ilva
Ilva Luchtfoto van de zonnepanelen op IlvaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.