600 donateurs brengen 50.000 euro samen voor aankoop Kluizenbos

De burgemeesters van Aalst en Affligem openden zondag samen het Kluizenbos.
Natuurpunt De burgemeesters van Aalst en Affligem openden zondag samen het Kluizenbos.
De actie ‘Steun Kluizenbos’ van Natuurpunt Aalst heeft 50.000 euro opgeleverd. Meer dan de 45.000 euro die beoogd was toen de crowdfunding in september vorig jaar gestart werd. Daarmee kan Natuurpunt de aankoop van 21 hectare Kluizenbos afronden.

Afgelopen zondag openden de burgemeesters van Aalst en Affligem het nieuwe wandelpad in het Kluizenbos. “De burgemeesters en milieuschepenen van Aalst en Affligem knipten met een snoeischaar het natuurlint van maagdenpalm door en openden zo het Kluizenbos voor het publiek”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt. “Vanaf nu kan iedereen vanop de wandelpaden volop komen mee genieten van het Kluizenbos.”

In de Kluizerij presenteerde Natuurpunt vooraf het project Kluizenbos aan de gemeentebesturen en ambtenaren. “En aan vele van de zeshonderd donateurs die samen ongeveer 50.000 euro schonken om het Kluizenbos in natuurbeheer te krijgen”, zegt Rik De Baere, fier op het resultaat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.