6 inbraken op 10 weken tijd

6 september 2017:


Café Safir, Grote Markt


Twee inbrekers forceerden zich een toegang tot het café en haalden de kluis leeg. Ook de wisselautomaat en de bingokast werden opengebroken. Iets meer dan een jaar na de vorige geldroof is uitbater Kris Van Impe opnieuw enkele duizenden euro's kwijt.


1 november 2017:


Café Safir, Grote Markt


Inbrekers forceerden de pas herstelde achterdeur op het eerste verdiep van het café. De daders breken op het gelijkvloers de kluis uit de betonnen fundering en dragen die naar het eerste verdiep. Daar proberen ze de kluis te openen, maar dat mislukt. De daders doorzoeken nog enkele kasten en verlaten het café zonder buit.


1 november 2017:


Café Cognac, Grote Markt


Na de mislukte inbraak in café Safir besloten de daders het bij de buren te proberen. De hoofdzekering werd afgezet waardoor het camerasysteem niets kan registreren. Zowel op de bovenverdieping als in het café zelf gaan de inbrekers op zoek naar geld. De geldlade wordt geplunderd. Daarin zaten enkele duizenden euro's.


5 november 2017:


Outletstore, Molenstraat


Inbrekers forceren de voordeur van de winkel. Ze roven de kassa leeg, maar maken minder buit dan verwacht.


5 november 2017:


SEKK, Molenstraat


Ook hier wordt de voordeur geforceerd. De buit bedraagt een paar honderd euro's.


5 november 2017:


Café The New Six, Hopmarkt


Inbrekers forceren de voordeur maar opgeschrikt door een alarm. Ze gaan er vandoor met muntstukken van 1 en 2 euro. De buit bedraagt een paar honder euro's. (TVDN)