41 procent chauffeurs onder invloed

Heel wat bestuurders in Erpe-Mere en Lede hebben het voorbije weekend duidelijk de start van de BOB-campagne gemist. Liefst 41,2 procent van de bestuurders die er moest blazen, kreeg de 'A' van alarm of de 'P' van positief te zien. Ook in Ninove kregen heel wat bestuurders een 'A' of 'P' te zien. In de hele Denderstreek gebeurde dat 38 keer op 557 ademtesten. Goed voor 6,82 procent.


Over heel Oost-Vlaanderen was dit 3,6 procent, en dat was al een verslechtering ten opzichte van vorig jaar. Grootste reden voor het verschil in de Denderstreek is dat de politiezones Denderleeuw/Haaltert en Erpe-Mere/Lede veel gerichter testen afnamen. Beide zones stopten samen 598 chauffeurs, maar lieten er slechts 26 blazen. Daarmee rekening houdend liepen in Erpe-Mere en Lede slechts 2,2 procent bestuurders tegen de lamp.


Meeste drinkers waren er in Ninove. Op 103 controles hadden 8 personen te veel gedronken. Kleinste pakkans was er overigens in Zottegem en Geraardsbergen. Daar werden slechts 12 en 57 voertuigen tegen gehouden. (FEL)