35.500 euro Vlaamse subsidies voor beweegvriendelijke en gedeelde speelplaatsen

De Speelplaneet.
Google Maps De Speelplaneet.
De Vlaamse ministers Hilde Crevits (Onderwijs), Sven Gatz (Jeugd) en Philippe Muyters (Sport) bundelen de krachten om werk te maken van actieve en gedeelde speelplaatsen. Samen maken ze 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Naar scholen in Aalst gaat 35.500 euro.

Drie Aalsterse scholen hebben een subsidie gekregen. “Het gaat om de Vrije Basisschool Sint-Anna, de GO! Freinetschool De Speelplaneet en de Stedelijke basisschool De Regenboog”, zegt schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA). “Onze stedelijke basisschool in Erembodegem heeft een aanvraag ingediend om haar speelplaats wat avontuurlijker te maken. Er komen klim- en klautertoestellen, waarbij ook de boom die de speelplaats al vele jaren kenmerkt een belangrijke rol zal spelen. Verder komt er ook een kleurrijk loopparcours dat de naam van de school alle eer zal aandoen.”

“Daarbovenop komt dat de stad Aalst ook over een stuk nabijgelegen grond beschikt. Hier komen een blotevoetenpad, een vogelbosje, stapstenen en een wilgentunnel, een insectenhotel en een groenten- en sneukeltuin, waardoor de kinderen daar op een natuurlijke wijze leren spelen. Deze aanvraag werd dus goedgekeurd, wat resulteert in een subsidie van 15.000 euro”, zegt de schepen.

Niet enkel de leerlingen van De Regenboog zullen hiervan gebruik kunnen maken: een van de subsidievoorwaarden was namelijk dat de speelplaatsen ook gedeeld konden worden. “Ook de Vrije Basisschool Sint-Anna kreeg 15.000 euro, terwijl de Freinetschool in Gijzegem 5.500 euro aan subsidie kreeg”, aldus Van Overmeire (N-VA).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.