11 dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft niet iedereen al een kiesbrief

Een stemhokje
BELGA Een stemhokje
Niet elke Aalstenaar heeft al een kiesbrief ontvangen en zonder kiesbrief kan je niet stemmen op 14 oktober. De stad raadt de burgers die nog geen brief hebben gekregen aan dat te melden.

Om hoeveel Aalstenaars het gaat, is niet duidelijk. Verschillende mensen hebben de stad gecontacteerd dat ze nog geen kiesbrief hebben ontvangen. "Persoonlijk kreeg ik de vraag al vier keer", zegt schepen Mia De Brouwer (N-VA). "De kiesbrieven worden vanuit Gent verstuurd, door de overheid, en niet door de stad Aalst. Wij hebben alleen de kieslijsten moeten doorgeven."

De stad raadt nu aan dat wie nog geen kiesbrief in de bus kreeg zo snel mogelijk contact opneemt. "Stuur de stad een e-mail, bel ons of spring eens binnen in het nieuw administratief centrum. De stad is gemachtigd om kiesbrieven uit te delen aan wie er nog geen heeft gekregen. De stadsdiensten zullen dat zelfs op verkiezingsdag zelf nog kunnen doen, want het administratief centrum is open dan. Maar we vragen de mensen om sneller hun kiesbrief aan te vragen bij ons", zegt de schepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.