"We willen hem een waardig afscheid geven"

COLLEGA'S VERMOORDE KOEN BLIKI (49) ORGANISEREN HERDENKINGSMIS EN ROUWSTOET

Koen Bliki, de 47-jarige ober en acteur die in de nacht van zaterdag op zondag op een gruwelijke manier werd vermoord, wordt vrijdag in intieme kring gecremeerd. Enkele familieleden brachten Bliki een laatste groet in het mortuarium van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst. Zijn collega's organiseren een herdenkingsmis en een rouwstoet om hun collega alsnog een waardig afscheid te geven.

Geen royale begrafenis voor Koen Bliki. De 47-jarige Aalstenaar die in 2009 nog een rol had in de film 'De Helaasheid Der Dingen', en die in een klein kamertje in een rijhuis in de De Vilanderstraat op barbaarse manier werd vermoord, wordt aanstaande vrijdag in alle stilte gecremeerd. De verbranding in het crematorium van Lochristi gebeurt in het bijzijn van naaste familie. Vrienden, collega's en kennissen moeten het echter stellen met de leegte die afgelopen zaterdagnacht door de 30-jarige N.S. werd geslagen.

Erg geliefde man

Voor Bliki's collega's van Dyor Events sloeg het nieuws in als een bom. Dat is echter buiten Nelly D'Haese (50) en Cindy Podevyn (43) gerekend. Zij organiseren zaterdag om 10.30 uur een herdenkingsmis in de Sint-Antonius-van-Paduakerk, beter bekend als de Capucijnenkerk in Aalst. "Om 10 uur verzamelen we aan de kerk en na de herdenkingsmis houden we een rouwstoet tot aan de woning waar Koen om het leven werd gebracht", klinkt het. Beide vrouwen leerden Bliki tijdens hun jeugd in het Aalsterse uitgaansleven kennen en werkten net zoals Koen bij Dyor Events, een cateringbedrijf dat onder meer opdient in de kantine van K.V. Oostende. "Koen was een enorm goede barman en een zeer geliefd persoon. Hij verdiende het niet om op zo'n mensonwaardige manier dood te gaan. Daarom willen zijn collega's we hem een waardig afscheid geven", luidt het.

De mis wordt geleid door pastoor Paul Segers en zal een goed uur duren. Daarna trekt een rouwstoet vanaf de kerk tot in de De Vilanderstraat, waar het lugubure drama zich zaterdagnacht afspeelde. "Daar leggen we bloemen en zullen we Koen herdenken", zegt Nelly. Omdat het duo heel wat volk verwacht zal de lokale politie voor begeleiding zorgen. "De Faceboekgroep die we voor de herdenkingsmis hebben opgericht, zit vol. De opkomst zal groot zijn", weet Cindy.

Witte mars tegen geweld

De collega's organiseren niet alleen de herdenkingsmis en rouwstoet. Op zondag 27 november, iets minder dan een maand na de moord, wordt er een witte mars tegen geweld georganiseerd.

"Om 19 uur verzamelen we aan de gebouwen van Tereos, het vroegere Amylum. Van daar trekken we door de stad richting Vlaanderenstraat, waar Koen nog een café opengehouden heeft, om uiteindelijk te eindigen aan de woning in de De Vilanderstraat. Daar zal een wake worden gehouden ter ere van onze collega", luidt het.

Cindy Podevyn (43) en Nelly D'Haese (50) organiseren een herdenkingsmis en een rouwstoet voor hun collega Koen Bliki.
Mozkito Cindy Podevyn (43) en Nelly D'Haese (50) organiseren een herdenkingsmis en een rouwstoet voor hun collega Koen Bliki.
Koen Bliki.
kos Koen Bliki.