‘Vlaamse Flikken’: film van tienerregisseur gaat op 6 maart in première

Gilles De Keyser in Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Gilles De Keyser in Vlaamse Flikken.
Amper 15 jaar oud was Gilles De Keyser in 2017 wanneer hij begon te draaien aan zijn eerste langspeelfilm ‘Vlaamse Flikken’. Verschillende locaties in Aalst, zoals het Werfplein of het Sint-Jozefscollege, dienden als decor. Niet alleen brandweer en politie van Aalst speelden mee, ook beroepsacteurs zoals Daan Hugaert en Lien Van de Kelder komen in beeld. Op 6 maart is de première van de film, de opbrengst gaat naar de kinderafdeling van het ASZ.

De cast oogt indrukwekkend: Camilia Blereau, Wim Danckaert, Lien Van de Kelder, Mathias Sercu, Katelijne Verbeke, Daan Hugaert en Anton Cogen zijn allemaal te zien in Vlaamse Flikken. Regisseur Gilles De Keyser is enorm blij dat de première er nu bijna aankomt. “Eindelijk is het zover”, zegt Gilles. “We hebben er heel lang op moeten wachten, maar met trots kan ik nu onze nieuwe film ‘Vlaamse Flikken’ voorstellen waarvan ik de opbrengst aan de kinderafdeling van het ASZ Aalst schenk.”

“Ik ben fier en dankbaar... Fier op het harde werk van meer dan 117 mensen die zich samen met mij de voorbije twee jaar hebben ingezet voor de productie van deze film en dankbaar dat ze net als ik in dit project geloofden”, zegt hij. “Ik wil een aantal mensen en instanties bedanken: de stad Aalst voor de uitstekende ondersteuning van dit project, Lokale Politie Aalst en Hulpverleningszone Zuid-Oost voor hun prachtige prestaties en logistieke steun, alle beroepsacteurs die zonder twijfel deze film naar een hoger niveau hebben getild, mijn castleden die het beste van zichzelf hebben gegeven op vlak van acteren, de crewleden en logistieke leden die alle opnames mee in goede banen hebben geleid en niet te vergeten mijn familie en vrienden die mij gedurende dit traject hebben bijgestaan en ondersteund”, zegt Gilles.

De filmpremière vindt plaats op vrijdag 6 maart om 19 uur in Cinema Palace in Aalst. Tickets en info: www.cine-aalst.be.

Gilles De Keyser met Anton Cogen in Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Gilles De Keyser met Anton Cogen in Vlaamse Flikken.
Gilles De Keyser in Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Gilles De Keyser in Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken.
Vlaamse Flikken Vlaamse Flikken.