'Student-onderneemster van het jaar' pimpt krukken en rolstoelen

Marie (23) van 'My Add On' ontvangt een cheque van 500 euro van UNIZO. Ze ontwierp kousjes om over handvatten krukken te trekken.
Foto TEA Marie (23) van 'My Add On' ontvangt een cheque van 500 euro van UNIZO. Ze ontwierp kousjes om over handvatten krukken te trekken.
De 23-jarige Marie Van den Broeck uit Aalst is door UNIZO uitgeroepen tot 'Student-Ondernemer van het Jaar'. Via haar bedrijf 'My Add On' pimpt ze krukken en rolstoelen om ze mooier te maken, maar ook én vooral handiger in gebruik.

Marie studeerde af als Industrieel Ingenieur Ontwerper aan de Universiteit Gent en startte haar eigen bedrijfje op toen ze nog studeerde. "Voor een schoolopdracht moesten we een kruk ontwerpen, maar ik heb toen voor het eerst een add-on ontwikkeld. Tijdens het project kwam ik met mensen in contact waarvoor de add-on een hele verbetering in levenskwaliteit betekende. Daaruit is dan een persoonlijke interesse gegroeid om verder aan de slag te gaan met het idee."


Het eerste product van My Add On is 'MySleeve' voor krukken. De 'MySleeve' is een soort kousje om over de handvaten van de krukken te trekken. Dankzij een soort gel voelen de handvaten zacht aan, waardoor pijn aan de handen vermeden wordt. Aan de uiteinden zitten magneetjes om de krukken in elkaar te klikken. "Het volgende product dat we willen ontwikkelen is een bekerhouder voor rolstoelgebruikers om hun cafébezoek bijvoorbeeld wat aangenamer te maken."


UNIZO-topman Karel Van Eetvelt kwam Marie persoonlijk feliciteren. "Marie vertrekt vanuit een behoefte van de samenleving en speelt hier uitstekend op in door iets te creëren. We hopen alvast dat ze veel navolging krijgt van haar collega-studenten." Van Eetvelt overhandigde haar een cheque van euro500 als 'extra duwtje in de rug'. (TEA)