"Kinderen verdienen veiliger verkeer"

Kidical Mass
JP Swirko Kidical Mass
De Fietsersbond heeft in Aalst de 'Kidical Mass' georganiseerd. Er deden 120 ouders en kinderen mee. Ze willen met de actie een lans breken voor fietsveiligheid voor kinderen.

De Kidical Mass vond plaats net voor de eerste schooldag van maandag en dat was niet toevallig. "Het is een critical mass speciaal voor kinderen en hun ouders. Met deze actie wil de Fietsersbond bij de aanvang van het nieuwe schooljaar de fietsveiligheid voor kinderen in de schijnwerpers plaatsen", zegt Marleen Stallaerts van de Fietsersbond. "Met de Kidical Mass richten we de aandacht op de vele kinderen en hun ouders of andere begeleiders die vanaf september terug dagelijks naar school fietsen. Die fietstocht verloopt niet altijd in ideale omstandigheden, met als gevolg dat het woon-schoolverkeer daalt", aldus de Fietsersbond, die de stad oproept tot actie.

Kidical Mass
JP Swirko Kidical Mass
Kidical Mass
JP Swirko Kidical Mass
Kidical Mass
JP Swirko Kidical MassReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.