"Is hij nu met ons voeten aan het rammelen?"

FEESTCOMITÉ TREKT OPMERKELIJKE PRIMEUR BIJ UITSLAG IN TWIJFEL

Tientallen Aalstenaars waagden zich met hun paraplu door het gure weer voor de Ajuinenworp.
Rutger Lievens Tientallen Aalstenaars waagden zich met hun paraplu door het gure weer voor de Ajuinenworp.
"Is hij met ons voeten aan het rammelen?", dacht het Feestcomité toen Dennis De Wolf met nummer 1 de trappen van de stadsfeestzaal opkwam en zei dat hij de winnaar was. De ambtenaar die de winnende 'ajuin' had verpakt moest er worden bijgehaald vooraleer Dennis werd geloofd. Het is de eerste keer dat een vroegere prins carnaval het Gouden Ajuintje wint en de tweede keer dat er aan de uitslag wordt getwijfeld als De Wolf iets wint.

De gemiddelde leeftijd van de winnaar van de Gouden Ajuin ligt normaal rond de 12 jaar. Meestal is het een kind dat meegenomen is naar de Grote Markt met de mama of de papa. Door de regen waren de kindjes maandagnamiddag thuisgebleven en na een wolkbreuk tijdens de Ajuinworp bleven alleen de die-hard carnavalisten onder het stadhuis staan.

Prins Raf overhandigt de Gouden Ajuin aan zijn voorganger.
Rutger Lievens Prins Raf overhandigt de Gouden Ajuin aan zijn voorganger.

Klacht van Cali

Toen de prins van vorig jaar Dennis De Wolf de trappen van de stadsfeestzaal van het stadhuis kwam binnengelopen met het papiertje met nummer 1 in zijn handen, waren er weinig aanwezigen die het geloofden. "Hij is aan het zwanzen", klonk het bij het Feestcomité. Het duurde tien minuten voor de situatie was uitgeklaard. Er kwam niemand anders opdagen. Dennis had ondertussen al op Facebook gezet dat het Feestcomité hem niet geloofde, maar dat hij wel degelijk gewonnen had. De Wolf moet het ondertussen al gewend zijn dat er twijfel rijst als hij iets wint. Kandidaat Cali trekt de overwinning van Dennis in de prinsenverkiezing van vorig jaar nog altijd in twijfel. "Prins Dennis wint de Gouden Ajuin. Er is al klacht van Cali. Hij zag hem eerst, maar pakte ernaast", facebookte schepen Iwein De Koninck (CD&V) achteraf.

Extra info

Er werd gecheckt en gedubbelcheckt. De ambtenaar die de snoepjes - de 'ajuintjes' - van een nummer had voorzien werd erbij gehaald om uit te sluiten dat Dennis het papiertje niet had nagemaakt. "Het vertrouwen is groot", aldus prins Dennis. De ambtenaar bevestigde: Dennis is de winnaar van de Gouden Ajuin. En ook al beschikte Dennis ten opzichte van andere mensen daar op de Grote Markt misschien over een klein beetje extra info over waar de nummer 1 wordt gegooid, de prins die vorig jaar de ajuintjes nog uit het stadhuis wierp was de winnaar van de Ajuinworp 2017. Het gouden sieraad dat Dennis mee naar huis neemt is ontworpen door Chloë De Bruyn (29) van juwelier Claessens. "Het is een geelgouden halsketting van 18 karaat goud ter waarde van 675 euro die twee ajuintjes voorstelt", zegt Chloë. "Ik ga het een mooi plaatsje geven rond mijn hals, als het er rond kan", beloofde Dennis.