"Ik reken op steun en stemmen van carnavalisten"

JENNIFER (18) KLAAR VOOR KROONTJE VAN MISS BELGIUM

Miss Belgium-finaliste Jennifer Roberechts (18) uit Aalst verblijft deze week samen met de andere kandidates in De Panne, ter voorbereiding van de grote finaleshow van komende zaterdag. De show wordt vanaf 20.30 uur live uitgezonden op Fox en AB3. Jennifer en de andere kandidates zijn op afzondering, druk bezig met het instuderen van de danspasjes. Ondertussen blijft het megabelangrijk om op Jennifer te blijven stemmen.

Met 30 zijn ze nog, de kandidates Miss Belgium, en Jennifer Roberechts van café Het Volkshuis in Aalst is erbij. Zaterdag staat ze op het podium van het Plopsatheater in De Panne. Afgelopen maandag is ze samen met de andere meisjes al vertrokken naar daar, ze verblijven in het Ara Dune Hotel.

"Een maand zijn we al met de show bezig. Oefenen, oefenen en oefenen. In de show zijn er verschillende défilés, er is de openingsdans en een bikinishow. In een eerste fase vallen 10 van de 30 meisjes af. Een derde van de punten krijg je op basis van het aantal sms'jes dat je verzamelde doorheen het jaar, een derde bepaalt het organisatiecomité onder leiding van Darline Devos en nog een derde van de punten geeft de jury. Van 30 gaan ze naar 20 meisjes en in een tweede fase vallen er nog eens af tot er 12 kandidates overschieten. Daar wordt dan de Miss Belgium uit gekozen", zegt ze.

Carnavalsbals, zaterdagmarkten, buurtdrinks, Jennifer was werkelijk overal het afgelopen jaar. In haar kielzog haar mama en papa en een hele hoop supporters.

"Zaterdag vertrekt er vanuit Aalst een bus met fans: familie en vrienden die mij een heel jaar gesteund hebben. Carnavalsgroep Geschallotterd heeft zelf voorgesteld om café Het Volkshuis open te houden terwijl mijn ouders weg zijn. De caféklanten vroegen ernaar: 'We kunnen niet mee, maar kunnen we hier op een groot scherm komen kijken?' Dankzij Geschallotterd is dat zaterdag mogelijk. Sowieso voel ik me enorm gesteund door de Aalsterse carnavalisten, die de weg naar Het Volkshuis maar al te goed kennen", klinkt het bij Jennifer.

Examens

Jennifer heeft ondanks de drukte toch examens afgelegd. "Ik zit in mijn zesde jaar Sociaal Technische Wetenschappen en wil mijn diploma via de middenjury halen. Ik heb vijf examens achter de rug en in de loop van het schooljaar volgen er nog acht. Ik mag zelf bepalen wanneer ik die doe. Als ik natuurlijk Miss Belgium word, dan gaat er een drukke periode volgen."

"Ik droom ervan om model te worden. Die fotoshoots die we met Miss Belgium gedaan hebben, vond ik fijn. Dat verliep veel losser dan ik had gedacht. Model of presentatrice, dat wil ik bereiken", zegt Jennifer. "Ik hoop dat ik er zaterdag niet in de eerste ronde uit lig. Dan ben ik tevreden. Hoe hoger ik eindig, hoe beter, liefst in de top-12", zegt ze.

Jennifer steunen kan door 'MB 13' te sms'en naar 6665.

Jennifer Roberechts heeft haar thuisbasis in café Het Volkshuis.
Rutger Lievens Jennifer Roberechts heeft haar thuisbasis in café Het Volkshuis.