'Hopeloze moeder' waarschuwt voor pedofiel

In minstens vier straten in Aalst werd het voorbije weekend een wel zeer opvallend pamflet verspreid waarin wordt gewaarschuwd voor een pedofiel.

Zowel in brievenbussen als onder de ruitenwissers van voertuigen in de Valerius De Saedeleerstraat, de Vakschoolstraat, de Vooruitzichtstraat en de Meuleschettestraat werd een velletje A4 gestoken met daarop "S.D. is een pedofiel". De beschuldiging komt van iemand die zich een 'hopeloze moeder' noemt. De onbekende(n) beweert dat S.D. in het verleden al werd opgepakt voor aanranding van minderjarigen. "Hij deelt alcohol, methamfetamine en marihuana uit aan jongeren", staat er verder nog te lezen.


Naast een tekst vol schrijffouten prijkt er ook een duidelijke foto van de 45-jarige man op de flyer. Volgens S.D. zou de verspreiding van het pamflet te maken hebben met een afrekening, al is daar geen zekerheid over. De computer van de man werd onlangs in beslag genomen in het kader van een onderzoek naar kinderporno. Hij diende intussen klacht in bij de politie, die de zaak onderzoekt. (TVDN)