'Coureur' nieuwe fietsenwinkel in Klapstraat

Bart Ketels in zijn fietsenwinkel.
Rutger Lievens Bart Ketels in zijn fietsenwinkel.
Bart Ketels (36) is in de Klapstraat in Aalst gestart met fietsenwinkel en fietsherstelplaats 'Coureur'. Hij bouwde zijn (ruime) garage om tot een hippe fietsenwinkel.

Ketels studeerde voor leerkracht Lichamelijke Opvoeding en belandde daarna in enkele bureaujobs, maar besloot op zijn 36ste zijn droom waar te maken: een eigen zaak. "Toen we dit huis kochten, had ik dit al wat in het achterhoofd. Er is een grote garage en die heb ik nu omgebouwd tot fietsenwinkel. De grote garage is nu een kleine fietsenwinkel", zegt Bart.

Hij volgde in avondschool een opleiding fietsenmaker. "Ik doe dit enorm graag. In Coureur verkoop ik sportieve stadsfietsen, voor wie naar zijn werk rijdt met de fiets. Om de concurrentie met de andere fietsenwinkels te vermijden bied ik andere merken aan: de sobere stijlvolle fietsen van het Finse merk Pelago bijvoorbeeld. Maar ook Poc-fietshelmen", zegt Bart. De buurt heeft er met Coureur opnieuw een hippe zaak bij, want achter het hoekje bevinden zich Pastoor en Philimonius.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.