‘Brussendag’ van Kom Op Tegen Kanker bij lokale politie van Aalst

De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.
Rutger Lievens De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.
De lokale politie van Aalst heeft samen met Kom Op Tegen Kanker een Brussendag georganiseerd. ‘Brussen’ zijn kinderen die een broer of een zus hebben/hadden met kanker. Zij staan vaak in de schaduw van hun zieke broer of zus en worden wel eens vergeten. Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat ze extra aandacht krijgen en organiseert daarom elk jaar een ‘Brussendag’ (voor brussen tussen 6 en 12 jaar), dit jaar dus in Aalst.

De agenten lieten de kinderen plaatsnemen achter het stuur van de combi of de politiemotor. Ze schaterden het uit wanneer de sirene werd opgezet. Ook het bezoek aan de cellen maakte indruk en ook bij de demonstratie gevechtstechnieken trokken ze grote ogen. “Er is ook een hondendemo en de politie bakt pizza. In totaal zijn er 33 kinderen uit het hele land op de Brussendag in Aalst.  Bij sommigen is de broer of zus ziek, andere hebben al een broer of zus verloren aan de ziekte”, zegt Cindy De Wilde van Kom Op Tegen Kanker. “Toen we op zoek waren naar een thema voor dit jaar, dachten we: Wat doen kinderen graag? Een dag in teken van de politie leek ons wel een goed idee. Willy Herremans, de commissaris uit de tv-serie De Buurtpolitie, was er ook en dat was een fijne verrassing voor de kinderen”, aldus Cindy.

De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.
Rutger Lievens De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.
De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.
Rutger Lievens De kinderen kregen een rondleiding bij de politie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.