‘Aalst carnaval stapt uit Unesco’ is wereldnieuws: artikels in New York Times en Jerusalem Post

New York Times over Aalst carnaval.
NEW YORK TIMES New York Times over Aalst carnaval.
Het nieuws dat Aalst haar carnaval van de werelderfgoedlijst van Unesco haalt, is wereldnieuws. Van The New York Times tot The Jerusalem Post, het nieuws gaat de wereld rond.

Op de website van het gerenommeerde Time Magazine staat te lezen dat Aalst de kritiek op haar carnaval beu is en dat de burgemeester vindt dat niemand de humor van de carnavalisten moet proberen te beknotten. The New York Times bericht uitgebreid over de zaak en we lezen er hoe Christoph D’Haese ‘Carnaval terug aan de carnavalisten wil geven’. Ook het Amerikaanse ABC News en The Washington Post brengen het verhaal. 

De Britse krant The Times schrijft: “’Antisemitische praalwagen was maar een grap’, zegt burgemeester van Aalst.”

In Israel weten ze nu ondertussen ook waar Aalst ligt. The Jerusalem Post schrijft dat Aalst opnieuw met de Joden zal spotten. In een artikel in The Jewish Chronicle meldt de burgemeester van Aalst Christoph D’Haese dat het niet te vermijden is dat er op de volgende carnaval opnieuw zal gelachen worden met Joden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan beeckman

  jan beeckman een mooie zaak dat carnaval aalst eruit is . binche dat is een schone carnaval. aalst verdiende die unescoprijs niet.

 • Rudy Fosselle

  @Pieternelle: over wat het nu echt gaat is extra stemmen voor de burgemeester. Missie geslaagd.

 • Koen Lapauw

  Nog nooit naar Aalst carnaval gegaan, maar volgend jaar ben ik van de partij ! 'Chapeau' voor het respect voor tradities van de burgemeester en de Aalstenaars.

 • Pieternelle Dermaut

  Aalst op zijn best! Gewoon dikke middelvinger naar iedereen. Carnaval Aalst bestaat erin om met alles en iedereen te lachen. Niet uit te lachen. Groot verschil! Niemand had iets door vorig jaar tot 1 iemand zich aangesproken voelde en het verhaal kreeg direct 100den levens. Zielig want voor ons aalstenaars was het verhaal heel duidelijk en had niets met jodenhaat te maken. Mss wordt het eens tijd dat sommige hun oogkleppen af doen en echt kijken over wat het gaat

 • Annick Vanbranteghem

  Wat hadden ze nu verwacht,dan kent men aalstenaars met carnaval niet!!