600 leerlingen langs populaire verbindingsweg

De Kerkomsesteenweg: thuisbasis van de gemeentelijke basisschool én een populaire verbinding met de autosnelweg. Dagelijks stevige drukte, dus.

"We hebben in het verleden al tal van acties georganiseerd om voorbijgangers te sensibiliseren", zegt directeur Johan Hermans, die ruim zeshonderd leerlingen onder zijn hoede heeft. "In combinatie met een verhoogd politietoezicht zien we dat die acties een tijdelijk effect hebben, maar het gebeurt nog te vaak dat men zich niet aan de snelheidslimiet van 30 km/uur houdt."

Om het foutparkeren tegen te gaan, werd onlangs een parking vernieuwd, goed voor 160 plaatsen. "De toegang tot die parking vind je net als vroeger via de bovenzijde van de tennisterreinen", aldus Hermans. "Maar de uitgang leidt je niet langer naar de Kerkomsesteenweg, maar wel richting containerpark. Dat maakt de situatie ook weer veiliger."

Snelheidsindicatoren

"Voor de Kerkomsesteenweg zijn we volop bezig met plannen voor een volwaardig fietspad langs beide zijden", zegt schepen van Onderwijs en Strategische Verkeersprojecten Chris Vervliet (CD&V). Op de jongste gemeenteraad werd eveneens een aanbesteding uitgeschreven om de verkeerssignalisatie aan de school bij te sturen. "Zo zullen aan alle scholen nieuwe borden met snelheidsindicatoren komen", zegt schepen van Verkeersveiligheid Günther Janssens (sp.a). "Daarnaast gaan we vijftien bijkomende snelheidsindicatoren op zonne-energie aankopen, die in de komende maanden langs verschillende invalswegen geplaatst worden." (VDT)

De nieuwe parking houdt alvast heel wat foutparkeerders van de straat weg.
Vanessa Dekeyzer De nieuwe parking houdt alvast heel wat foutparkeerders van de straat weg.