De bubbels staan opgesteld op het Plein in Kaprijke.
Volledig scherm
De bubbels staan opgesteld op het Plein in Kaprijke. © Gerben Steyaert

5 weekendstips uit het Meetjesland: van picknicken in bubbeltenten in Kaprijke tot wegdromen van het Parijse nachtleven in Eeklo

Deinze/Eeklo/Evergem/Kaprijke/ZelzateHet weekend van 11 tot 13 juni zal voor velen in het teken staan van de start het EK voetbal. Wie echter geen last heeft van EK-koorts en nog op zoek is nog een vermakelijke weekendactiviteit is hier aan het goede adres.  

 1. Loonse wijnbouwer ziet klassieke druivensoorten ‘ziek’ worden na regenweer: “Aanhoudende vochtigheid geeft schimmels vrij spel”
  PREMIUM
  Borgloon

  Loonse wijnbouwer ziet klassieke druiven­soor­ten ‘ziek’ worden na regenweer: “Aanhouden­de vochtig­heid geeft schimmels vrij spel”

  Het regenweer van de afgelopen weken heeft ook een impact op de wijnbouw in ons land. Een schimmelinfectie, die vooral klassieke druivensoorten treft, doet de opbrengst vermoedelijk tot wel dertig procent slinken. Ook de Loonse wijnbouwer Jeroen Houben (24) van wijndomein Hoenshof en Jerom Winery vreest dat hij dit jaar minder zal kunnen oogsten. “Ongeveer twintig procent van onze wijngaarden krijgt te maken met schimmelinfectie door het vochtige weer.”
 2. Natuurpunt Mandelstreke organiseert werkdag in De Kleiputten
  Rumbeke

  Natuurpunt Mandelstre­ke organi­seert werkdag in De Kleiputten

  Natuurpunt Mandelstreke organiseert, na een jaartje coronapauze, op zaterdag 7 augustus een zomerwerkdag in De Kleiputten. Graven, maaien, snoeien, nestkasten controleren, rietmaaisel afvoeren en takkenwallen bijvullen, het staat allemaal op de agenda en veel helpende handen zijn dan ook nodig. Natuurpunt voorziet al het werkgerief, stevige werkhandschoenen inbegrepen, en zorgt ’s middags ook voor een smakelijke picknick. De werkdag start om 9 uur en, als de omstandigheden het toelaten, deze wordt tegen 16 uur afgesloten met een barbecue en een buffet van groenten. Plaats van afspraak is ’s morgens op de parking van ‘De Kleiputten’ in de Babilliestraat. Inschrijven voor de werkdag doe je hier.