31 (!) procent bestuurders onder invloed bij verkeerscontrole op ochtend van Allerheiligen

Antwerpse politie trekt tien rijbewijzen in bij controleactie

rv
Gisterenochtend, op Allerheiligen, hield de verkeerspolitie in Antwerpen een controle op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. De controles vonden plaats aan de Siberiastraat, de Turnhoutsebaan en aan de Singel. Opvallend, bij de controle 's morgens reed maar liefst 31 procent van de bestuurders onder invloed van alcohol of drugs.

De politie trok onder andere tien rijbewijzen in en inde voor meer dan 3.500 euro aan openstaande boetes. 

In de voormiddag werden 45 bestuurders gecontroleerd aan de Siberiastraat aan het Havenhuis in het noorden van de stad. Ongeveer één derde daarvan was ondanks het vroege uur onder invloed. Tien personen hadden zo diep in het glas gekeken of drugs gebruikt dat hun rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken voor vijftien dagen. Negen bestuurders bliezen positief voor alcohol, vijf andere bestuurders legden een positieve speekseltest af. Eén bestuurder was met zijn mobiele telefoon bezig en werd beboet. In afwachting van de betaling werd zijn voertuig getakeld. Bovendien kon de bestuurder geen geldige documenten voorleggen.

In de namiddag verplaatste de actie zich naar de Turnhoutsebaan en de Singel. Daar werd 3.791 euro geïnd van dertien buitenlandse bestuurders die nog openstaande boetes voor overdreven snelheid moesten betalen. Zeven bestuurders werden beboet voor het rijden met een mobiele telefoon in de hand. Eén persoon had geen identiteitskaart op zak. 

37 bestuurders negeerden verkeersborden en één persoon parkeerde zich foutief op een plaats die voorbehouden is voor mensen met een beperking. Verder had iemand geen geldig rijbewijs op zak, negeerde een bestuurder het rode stoplicht en waren drie gecontroleerde wagens niet ingeschreven. Zeven personen waren niet in orde met de verkeersbelasting.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Verschaeren

  Haal die ander 69% van de baan en het probleem is opgelost !!! .

 • Flipo Frits

  Test eens op medicatie dan zullen de hypocrieten ook een toontje lager zingen.

 • Chris Ysebaert

  Dat verbaasd mij niet als ik zie hoe sommigen rond de middag het café in mijn straat verlaten.

 • JOHAN Goossens

  gewoon nultolerantie en gedaan ,duidelijker kan niet (zelfs voor de domsten onder ons)

 • ivan DEJONGHE

  maar allee ik lees telkens dat de politie te veel aandacht heeft om mensen te bekeuren (pesten ) in plaats van echte boeven te vangen en te gevangen te houden en nu is er te weinig blauw op straat om te controleren ( begrijpen wie begrijpen kan )