31-jarige Malinees overleeft nachtelijke zwempartij niet

Een 31-jarige Malinese vluchteling is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een nachtelijke zwempartij in Oostende. Zijn lichaam spoelde zaterdagochtend aan op het strand. Dagjestoeristen merkten het lichaam op en verwittigden de hulpdiensten. Wat de man in het zeewater deed, is onduidelijk.

De politie van Oostende kreeg zaterdag omstreeks 11 uur een opvallende melding binnen. Dagjestoeristen die waren afgezakt naar het strand troffen net voor de kustlijn een levenloos lichaam aan en verwittigden meteen de hulpdiensten. De politie en brandweer kwamen ter plaatse om het lichaam af te dekken met een tent. Kort daarvoor waren heel wat nieuwsgierigen afgezakt naar de plaats van de feiten om de omstandigheden te bekijken. Op het ogenblik van de feiten waren dan ook al heel wat toeristen aanwezig op het strand, wat een beetje voor de bizarre omstandigheden zorgde.

Het parket en labo kwamen ter plaatse om het lichaam te onderzoeken. Het slachtoffer werd naakt aangetroffen. Zijn kleren lagen enkele honderden meters verderop, maar van identiteitspapieren was geen sprake. "Het duurde dan ook een tijdje voor we zijn identiteit konden achterhalen", klinkt het bij de politie.

Na enkele uren slaagden ze er toch in het slachtoffer te identificeren aan de hand van zijn gsm. Het bleek om een 31-jarige Malinese vluchteling met een adres in Brussel te gaan. Volgens de eerste vaststellingen wijst alles in de richting van een spijtig ongeval. De Malinees zou volgens de wetsdokter overleden zijn tussen 2 en 4 uur vrijdagnacht. Wat de man bezielde om in zee te gaan en wat zijn intenties waren, is onbekend.

In de namiddag kon het lichaam meegenomen worden en keerde de rust op het strand volledig terug. (MMB)

Terwijl de politiediensten hun werk doen, gaat de waterpret even verderop gewoon door.
Mathias Mariën Terwijl de politiediensten hun werk doen, gaat de waterpret even verderop gewoon door.