23-jarige geeft vorm aan Groen

Bij de Sint-Niklase afdeling van Groen is dinsdag tijdens de ledenvergadering het lokale partijbestuur samengesteld dat de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 inzet. Nieuwe naam in dat bestuur is de 23-jarige Niels Blomme, die aangesteld is als ondervoorzitter van Groen Sint-Niklaas. "Hij zal zich in deze nieuwe functie vooral bezighouden met de verdere uitbouw van de lokale werking en met het inhoudelijke debat met de leden en sympathisanten, als voorbereiding voor de opmaak van ons verkiezingsprogramma", zegt de lokale Groen-voorzitter Tim De Roeck, die nog steeds Lilian Verbeke als secretaris naast zich heeft. Het drietal zal aanblijven tot na de verkiezingen van 2018.

Of Groen opnieuw in een kartel met sp.a naar de kiezer trekt, is nog niet duidelijk. Sinds het voorjaar zijn er gesprekken tussen beide partijen over de vorming van een kartellijst in 2018. Dit najaar wordt daarover een beslissing verwacht. Als de partijen in 2018 weer een kartel vormen, zou dat al voor de derde lokale verkiezingen op rij zijn. (JVS)

De 23-jarige Niels Blomme vormt samen met Lilian Verbeke en Tim De Roeck het lokale partijbestuur van Groen.
Joris Vergauwen De 23-jarige Niels Blomme vormt samen met Lilian Verbeke en Tim De Roeck het lokale partijbestuur van Groen.