De abdijhoeve dateert uit de 17e eeuw en tijdens de restauratie werden de gevolgen van de urine van de koeien erg zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De abdijhoeve dateert uit de 17e eeuw en tijdens de restauratie werden de gevolgen van de urine van de koeien erg zichtbaar. © Vertommen

17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

LeuvenZopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

0 reacties

  1. Louis (10) speelt hoofdrol in nieuwe musical: “Hier ligt mijn passie”
    Kontich

    Louis (10) speelt hoofdrol in nieuwe musical: “Hier ligt mijn passie”

    Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten genieten van een rustige zomervakantie, is de 10-jarige Louis Maes druk aan het repeteren. Hij bereidt zich voor op de hoofdrol in de musical ‘Het geheim van te veel torens’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans. De jonge Kontichnaar slijt nog tot eind augustus vijf dagen per week in het repetitielokaal. “Ik hoop hier later mijn beroep van te maken.”