Juf Mieke Verlinden werd op 10 november 2020 in haar woning in Noorderwijk om het leven gebracht met 101 messteken.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Mieke Verlinden werd op 10 november 2020 in haar woning in Noorderwijk om het leven gebracht met 101 messteken. © VTM

150 mannen krijgen vraag om DNA-staal af te staan in onderzoek naar moord op juf Mieke (59): “Jij bent een verdachte, staat er plots. Dat is toch even slikken”

Herentals“Een heel raar gevoel, zo’n brief, zeker als je er niets mee te maken hebt.” Bijna acht maanden na de moord op juf Mieke Verlinden (59) in Herentals heeft de federale gerechtelijke politie een 150-tal mannen uit de regio een brief gestuurd met de vraag een DNA-staal af te leveren.  “De tekst in de brief, die vrijdag in de bus zat, is vrij direct opgesteld”, vertelt een anonieme ontvanger van zo’n brief.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Drie maanden na de 101 messteken op juf Mieke (59) nog steeds geen verdachte opgepakt: “We kunnen ons niet veilig voelen”
  PREMIUM
  Herentals/Noorderwijk

  Drie maanden na de 101 messteken op juf Mieke (59) nog steeds geen verdachte opgepakt: “We kunnen ons niet veilig voelen”

  Drie maanden geleden werd juf Mieke Verlinden op gruwelijke wijze vermoord. ‘Wie was de dader? Waarom Mieke?’, het zijn maar enkele van de vele vragen waarmee de inwoners van Noorderwijk vandaag nog steeds worstelen. Nadat de zaak aandacht kreeg in Faroek kwamen er bij de politie meer dan honderd tips binnen, maar een verdachte werd nog niet gevonden. “We zullen onszelf pas 100 procent veilig voelen wanneer de dader effectief achter de tralies zit.”
 1. Speurders nemen meer dan 100 DNA-stalen af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke
  PREMIUM
  Herentals

  Speurders nemen meer dan 100 DNA-sta­len af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke

  Meer dan honderd mannen hebben een DNA-staal moeten afgeven in het onderzoek naar de moord op juf Mieke Verlinden. Een bewijs dat de speurders zich nog altijd vastbijten in het onderzoek in de moord die nog altijd heel wat mensen beroert. De meer dan honderd tips leverden voorlopig nog niets op, net als het onderzoek naar de speciale schoenen die de dader droeg. “We doen er alles aan om de dader te vinden”, klinkt het bij het parket.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.