15 ouders en 32 kinderen leerden Nederlands op school tijdens vakantie

De voorbije zomervakantie werd in Kuurne een tweede editie georganiseerd van 'Nederlands leren op school', een organisatie van het gemeentebestuur en het Sociaal Huis Kuurne die gezinnen waar thuis geen Nederlands wordt gesproken, een taalbad willen bezorgen tijdens de zomermaanden.

Deze keer konden ouders met kinderen in GO! De Boomgaard en de gemeentelijke Centrumschool gedurende 5 halve dagen Nederlandse les volgen. Er hebben zich 15 ouders ingeschreven en 32 kinderen. Voor de kinderen waren leuke taalstimulerende spelletjes voorzien. De allerkleinsten werden opgevangen door medewerkers van de Gezinsbond en PWA Kuurne. Voor de uitwerking van de lessen werd opnieuw samengewerkt met talencentrum "Le Crayon".

Integratie

"We vinden het belangrijk om in te zetten op integratie. Met deze lessenreeks krijgen ouders de kans om hun Nederlands te oefenen en verbeteren. Tegelijk leren de ouders de schoolomgeving beter kennen en wordt het belang om kinderen te laten deelnemen aan onderwijs extra in de verf gezet", zeggen NVA-schepenen Bram Deloof en Johan Bossuyt.

(JME)