Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor deze knaap.
Volledig scherm
Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor deze knaap. © Frank Eeckhout

1 SEPTEMBER IN BEELD. Met een bubbelfeestje, een corona-piñata en een blik superhelden: 1,2 miljoen leerlingen halen lééfachterstand in

 1. Nieuwe grote werf op komst in Heultje: rioleringsproject in August Cannaertsstraat zal anderhalf jaar duren
  heultje

  Nieuwe grote werf op komst in Heultje: riolerings­pro­ject in August Cannaerts­straat zal anderhalf jaar duren

  Eind januari starten de langverwachte weg- en rioleringswerken in de August Cannaertsstraat, de verbindingsweg naar Wiekevorst (Heist-op-den-Berg), en in Achterheide en omliggende straten. Voor Heultje (Westerlo) gaat zo een tweede grote werf van start, want momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de heraanleg van de Gevaertlaan. Het rioleringsproject heeft een kostprijs van 5 miljoen euro en zal midden 2023 klaar zijn.
 2. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
  Brugge

  Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

  De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.