"Zone 30,oplichtende borden en verkeersplateau, meer kunnen we niet doen tegen snelheidsduivels"

De lezers van onze krant stippen ook de Polenlaan in Stekene aan als een straat waar het in de ochtend- en avondspits opletten geblazen is. Vooral ter hoogte van het kruispunt met de Potaardestraat zijn er namelijk veel overstekende scholieren die richting Broederschool rijden. Een ruime meerderheid van de leerlingen neemt deze weg naar school. "We hebben de straat al enkele jaren geleden heraangelegd met een verkeersplateau", zegt schepen van mobiliteit Kris Van Duyse (GeBe).

Broederschool

"Er zijn ook oplichtende borden geplaatst om het begin en einde van de zone 30 aan te duiden. Verder zijn er met de Broederschool afspraken gemaakt rond toezicht. We kunnen dus niet veel meer extra doen. Het is vooral een zeer druk punt bij het begin en einde van de school, maar dat is bij veel inwoners wel geweten is en ze passen hier sowieso hun snelheid aan." (PKM)

Ter hoogte van het kruispunt van de Polenlaan en de Potaardestraat steken dagelijks een massa scholieren de weg over richting Broederschool.
Kristof Pieters Ter hoogte van het kruispunt van de Polenlaan en de Potaardestraat steken dagelijks een massa scholieren de weg over richting Broederschool.