"Zestigers zullen zich jaren jonger voelen"

'PLANTENFLUISTERAAR' RAF WILLAERT LANCEERT LEVENSELIXIR OM FITTER TE WORDEN

Raf Willaert, apotheker op rust en auteur van het boek 'De Plantenfluisteraar', is er meer dan ooit van overtuigd dat kruiden en planten het geheim zijn van een lang en gezond leven. De 76-jarige Westrozebekenaar heeft nu een 'levenselixir' op de markt gebracht. "Iemand van zestig zal zich onmiddellijk tientallen jaren jonger voelen", belooft Willaert.

"Levenselixir klinkt misschien ambitieus, maar het is zeker geen onterechte naam", legt Raf Willaert uit. "Levenselixir HMT 75.90.4 is het resultaat van jarenlang research doen. Het bevat onder meer extract van artisjok, kweekwortel en ginseng, stuk voor stuk veilige en inheemse planten die maken dat het lichaam zichzelf zuivert. Het effect van de drank is onmiddellijk voelbaar, oudere mensen voelen zich fitter en leven langer. Al te vaak gaat de maatschappij ervan uit dat ouder wordende mensen alleen nog goed zijn om thuis in de zetel te zitten. Leeftijd speelt een rol bij de aftakeling van het lichaam, maar mijn levenselixir kan dat toch helpen voorkomen. Anderzijds is ook een evenwichtige maaltijd noodzakelijk voor een gezond leven, maar onze Westerse voeding is niet voldoende. Ons dieet bevat te veel natriumzouten en te weinig micronutriënten, vandaar dat het moet aangevuld worden met voedingssupplementen." Willaert gelooft dat het gebrek aan die micronutriënten maakt dat afvalstoffen zich in ons lichaam opstapelen, waardoor ziektes als dementie en kanker steeds vaker opduiken.

Voormalig apotheker

Raf Willaert is apotheker en antropoloog van opleiding en beseft dat zijn ideeën als erg omstreden worden beschouwd door de klassieke geneeskunde. "Ik begrijp hun standpunt, want een symptomatische behandeling met sterke stoffen is soms noodzakelijk, maar men blijft er te hardnekkig aan vast houden. Toen ik nog als apotheker werkte (Willaert runde 25 jaar lang een zaak in Westrozebeke, red.), werd ik plots opgebeld door een dokter die gehoord had van mijn filosofie. 'Apotheker, ge weet toch dat planten niet werken?', kreeg ik te horen. Ik heb hem uitgenodigd in mijn kruidentuin voor een open gesprek, maar daar is hij spijtig genoeg niet op ingegaan."

Te veel charlatans

Volgens de plantenfluisteraar is het slechts een kwestie van tijd voor de klassieke geneeskunde verandert van mening. "Er zijn een aantal professoren en dokters die al in de goede richting denken, maar zij krijgen nu nog te veel tegenwind van hun collega's. Anderzijds zijn er te veel charlatans die de natuurlijke producten een slechte naam geven doordat zij wetenschappelijke kennis missen. Zo ben ik helemaal geen voorstander van de homeopatische bereidingswijze. Maar met negatieve uitspraken komen we nergens. Ik ben een wetenschapper en mijn kennis van de natuur heeft me nederig gemaakt. Het zal bloed, zweet en tranen kosten, maar uiteindelijk zal men het licht zien. Daar ben ik van overtuigd. Het publiek is er al klaar voor. Ik hoop met mijn werk dat licht toch een stapje dichterbij te brengen."

Het 'levenselixir' is te koop in apotheken in heel België en kost 46 euro per fles.

Het boek 'De Plantenfluisteraar' werd in 2011 uitgegeven door Hautekiet en ligt nog steeds in de boekhandels.

Meer info op www.rafwillaert.be en www.bioradix.be.

'Plantenfluisteraar' Raf Willaert kan uren doorbrengen in zijn tuin.
Joke Couvreur 'Plantenfluisteraar' Raf Willaert kan uren doorbrengen in zijn tuin.
De cover van het boek dat Raf Willaert schreef.
Sam Vanacker De cover van het boek dat Raf Willaert schreef.