"Zelfs NASA is klant van ons"

COMPUTERBEDRIJF LANSWEEPER KENT STERKE GROEI: EXTRA PERSONEEL GEZOCHT

Gestart als hobby en uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan twintig werknemers. Zaakvoerder Geert Moernaut heeft met zjin Lansweeper een programma in huis waar maar wat graag bedrijven beroep op doen om hun computernetwerken in kaart te brengen. Over heel de wereld zelfs, tot de NASA toe. De groei is zo sterk dat er nog bijkomend personeel gezocht wordt.

Steeds meer bedrijven en IT-professionals gebruiken het programma Lansweeper van Geert Moernaut om hun computernetwerken te beheren. Het bedrijf kan de vraag haast niet volgen. Nochtans is het allemaal heel klein begonnen. "Als pure hobby", zegt Moernaut. "Ik was indertijd als systeem administrator verantwoordelijk voor netwerken, maar in de vrije tijd besloot ik zelf een programma te schrijven dat netwerken in kaart brengt en analyseert om ze daarna te optimaliseren en efficiënter te doen draaien. Ik bood dat programma gratis aan om wat naambekendheid te krijgen. Maar de vraag bleef groeien."

Uiteindelijk besloot Moernaut met zijn Lansweeper in bijberoep te starten. Kort daarna maakte hij er al zijn voltijdse job van. En niet veel later werd een eerste werknemer aangeworven. "Ik had toen al vijfduizend klanten", zegt hij. "Straffe is dat we het programma alleen via e-commerce aanbieden. Klanten bestellen gewoon online. En dat werkt goed. Van een klein firmaatje zijn we nu gigantisch, met meer dan 20.000 klanten."

ICT-netwerk

En daar zitten behoorlijk wat namen tussen. Behalve het Dendermondse stadsbestuur dat het softwarepakket aankocht om haar ICT-werking te stroomlijnen, gebruiken bijvoorbeeld ook DHL, Sony, de US Marine Corps, Michelin en zelfs de NASA het computerprogramma van de Dendermondenaar. "Vanuit het kleine Grembergen zijn we wereldwijd actief", zegt Moernaut. "Ons softwarepakket brengen dan ook alles binnen een ICT-netwerk in kaart, van vijftig tot duizenden computers. Alle bedrijven, groot en klein kunnen er dus beroep op doen. Tot nu toe waren we beter bekend in het buitenland dan in eigen omgeving. We willen daar graag verandering in brengen."

Met contacten in 128 landen is Lansweeper duidelijk een bedrijf dat volop boomt. De firma is dan ook non-stop op zoek naar bijkomend personeel. "Recent zijn we verhuisd naar een gebouw aan de Steenweg op Grembergen in Grembergen", zegt Moernaut.

Dicht bij huis

"We zaten op dat ogenblik in een veel te klein kantoor in Hamme. Dit gebouw is echt op de groei gekocht, er kan nog heel wat volk bij. We mikken op een aangroei op termijn tot een vijftigtal. We hebben dan ook continue vacatures open voor programmeurs, technic support en sales. Voor mensen die dicht bij huis willen werken in een jong en dynamisch bedrijf is dit ideaal. "

Zaakvoerder Geert Moernaut (links) in het kantoor aan de Steenweg op Grembergen.
Kristel Gevaert Zaakvoerder Geert Moernaut (links) in het kantoor aan de Steenweg op Grembergen.