"Zak over hoofd en in wagen gesleurd"

De veertienjarige Loreine uit Willebroek is afgelopen maandag aan erger ontsnapt. Op weg van haar school in Boom kreeg ze op enkele meters van haar woning een zak over haar hoofd en werd ze in een bestelwagen gesleurd. Zo'n vier kilometer verder kon ze ontsnappen. De bestelwagen had zich vastgereden in de file aan de Boulevardbrug.

"Ik ben er nog steeds niet goed van. Vannacht heb ik ook niet veel geslapen", zegt het tienermeisje. Maandagavond vertrok ze na schooltijd vanuit het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Boom met de bus naar huis. Op het August Van Landeghemplein stapte ze uit en ging ze te voet verder. "Ter hoogte van de watertoren zag ik een donkere bestelwagen. Hij was wat vuil, leek pakjes te leveren en bleek precies te parkeren. Ik ging de wagen voorbij en plots kreeg ik een zak over mijn hoofd", doet Loreine het verhaal. "Hij sleurde me in de laadruimte van de bestelwagen. Ik was bang maar hij zei me dat ik niets moest vrezen. Er zou me niets overkomen."

Doodongerust

De bestelwagen reed weg maar ter hoogte van de Boulevardbrug op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Hoeikensstraat kon Loreine ontsnappen. "De brug was naar omhoog en het was file", gaat ze verder. "Ik kon de deur openen en ben meteen gaan lopen. De man in de bestelwagen bleef gewoon zitten. Op dat moment ben ik meteen naar huis vertrokken." Na ruim een uur kwam de tiener thuis. Ze was veel te laat thuis en haar ouders waren op dat moment doodongerust. "Het is niet haar gewoonte om later te zijn. Maar ja, ik dacht gewoon dat ze misschien wat extra huiswerk had ofzo", zegt haar vader. Eens thuis vertelde de tiener meteen aan haar moeder wat er was gebeurd. De lokale politie werd erbij gehaald en het meisje legde een verklaring af. "Er is ook nog een ambulance gekomen. Ik had pijn aan mijn rug en aan mijn been maar ben niet naar het ziekenhuis gegaan", aldus Loreine nog.

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar de ontvoering is momenteel lopende. De recherche onderzoekt de zaak. Het hoopt via camerabeelden iets te weten te komen over de ontvoerder of zijn donkere bestelwagen. Ook de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket werd ingelicht. Zij neemt de feiten ernstig en verspreidde gisteren een opsporingsbericht naar getuigen. "We zijn op zoek naar mensen die iets van de feiten hebben gezien of die het donker minibusje hebben opgemerkt in de Kapellenboslaan of op de plaats waar het slachtoffer uit het voertuig is kunnen springen. We veronderstellen dat er ook op die plaats mensen of andere voertuigen aanwezig waren", zegt parketwoordvoerster Nele Poelmans. Mogelijke getuigen kunnen met hun informatie terecht bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/46.44.64. Volgens de tiener zelf waren er op het moment dat ze uit de bestelwagen sprong, twee oudere mensen aan het fietsen. "Misschien hebben zij iets meer gezien", klinkt het nog.

Dagje thuis

De tiener kwam er gelukkig enkel met de schrik vanaf. Gisteren bleef ze een dagje thuis, vandaag gaat ze opnieuw naar school. "Maar als ik na school terug naar huis ga, zal ik nu wel een andere weg nemen", besluit Loreine. Naar aanleiding van de ontvoering neemt de gemeente Willebroek extra voorzorgsmaatregelen. "We zullen extra toezicht gaan uitvoeren in schoolomgevingen met zowel patrouillevoertuigen als politieploegen in burger en met anonieme voertuigen. De feiten zijn zo ernstig dat het onderzoek voorrang krijgt maar tegelijkertijd zullen we op het terrein ook alle mogelijke middelen inzetten om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken", verduidelijkt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

David Legreve
David Legreve
David Legreve