"WAUW! Nieuwe klassen en wat een turnzaal"

BLEYDENBERGSCHOOLZET RAZENDENTHOUSIAST SCHOOLJAAR IN

Het was een bijzondere dag voor de kleuters en leerlingen van de nieuwe Bleydenbergschool aan de A. Woutersstraat in Wilsele. Gisteren werden de nieuwe gebouwen voor de kleuterschool en de lagere school voor het allereerst in gebruik genomen. "We zijn heel trots op de nieuwe leslokalen en de sporthal. Het gebouw is een architecturale parel. De kinderen hadden echt een wow-gevoel", zegt Kristof Dessein van het schoolbestuur.

Twee jaar geleden maakte de directie van de school in Wilsele heuglijk nieuws bekend. Er zou een nieuwe kleuter- en lagere school gebouwd worden met bijhorende accommodatie die perfect is aangepast aan de moderne normen. "In februari 2015 werd de eerste steen van de nieuwe Bleydenbergschool gelegd", zegt Kristof Dessein van het schoolbestuur. "We zijn bijzonder trots dat de nieuwe gebouwen er staan. De officiële inhuldiging staat gepland op 16 september maar uiteraard opende de school al op 1 september de deuren voor de kinderen en de leerkrachten. Voor de officiële inhuldiging is het evenwel nog twee weken wachten, want vandaag (gisteren red.) is het al druk genoeg. Op die manier kunnen we een rustige start van het nieuwe schooljaar garanderen voor de kinderen."

Kinderen enthousiast

De kinderen, in totaal bijna 300 waarvan 180 in de lagere school, vonden het gisteren alvast geweldig om het nieuwe schoolgebouw te zien. "Ze waren heel enthousiast", vertelt Kristof Dessein. "De reacties waren allemaal positief. Eén iemand zei zelfs dat het leek op de hoofdzetel van een groot bedrijf.

"Trots op resultaat"

Ook de leerkrachten zijn bijzonder tevreden, want de lokalen zijn heel functioneel ingericht. Het was een prachtige start voor het nieuwe schooljaar."

De nieuwe school in de A. Woutersstraat 15 in Wilsele werd voor de grote vakantie voorlopig opgeleverd. Er zijn nieuwe leslokalen, een functioneel secretariaat, een sporthal en een buitenaanleg voorzien. "In juli en augustus werd de school door een enthousiast schoolteam samen met vele vrijwilligers afgewerkt en ingericht", vertelt Kristof Dessein. "We zijn uitermate trots op het resultaat. De nieuwe school is een architecturale parel. Ook het interieur is prachtig en functioneel. Ondertussen zijn we begonnen met het uittekenen van de plannen voor het nieuwe Bleydenbergplein dat aan de school grenst. Vanaf het volgende schooljaar zal dat plein integraal deel uitmaken van onze groene speelplaats."

Alleen maar blije gezichtjes in de turnzaal, die meteen werd ingehuldigd met een partijtje basket.
Vertommen Alleen maar blije gezichtjes in de turnzaal, die meteen werd ingehuldigd met een partijtje basket.
In februari 2015 werd de eerste steen gelegd. Vandaag spelen de kinderen voor het eerst spelletjes op de nieuwe speelplaats.
Vertommen In februari 2015 werd de eerste steen gelegd. Vandaag spelen de kinderen voor het eerst spelletjes op de nieuwe speelplaats.