"Veiligheid primeert op rijcomfort"

Rond de eeuwwisseling was de Kaulillerweg in Bocholt een gevaarlijke baan. Na enkele incidenten greep het gemeentebestuur in. Vorig jaar werd ook de omgeving van basisschool De Driehoek en het Biotechnicum heraangelegd. "De schoolomgeving is nu veiliger, maar comfortabel rijden is het voor fietsers niet", geeft schepen van Mobiliteit Jan Verjans (Via) toe.

Voor veel ouders was het even wennen na de heraanleg van de schoolomgeving. "Er is veel veranderd. Het busstation werd aangepast, er werd een middenberm geplaatst en ook de parking werd herbekeken. Aan de school zelf is het nu zeker veilig", vertelt directeur Bart Schijns van het Biotechnicum. "De schoolomgeving is uitstekend ingericht en superveilig. Ik ben fier op de inspanningen die daar geleverd zijn", beaamt Verjans.

De rest van de Kaulillerweg werd jaren geleden al herbekeken. "We hebben aan het begin van deze eeuw klinkers gelegd aan de zijkant van de rijbaan. Daardoor merken automobilisten meteen wanneer ze van het rijvak afwijken. Comfortabel is dat echter niet. Ook de fietsers kunnen op niet meer naast elkaar rijden. Toch is het nu veiliger op de Kaulillerweg. Het blijft natuurlijk een weg waar snel gereden wordt en er zijn niet veel alternatieven qua inrichting", legt Verjans uit. "Indien mogelijk kunnen fietsers beter een andere route kiezen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Goolderheideweg. (BVDH)

Een schoolbus rijdt op de Kaulillerweg door de heringerichte schoolomgeving. Onder andere de bushalte en de middenberm aan het Biotechnicum zijn aangepast.
Birger Vandael Een schoolbus rijdt op de Kaulillerweg door de heringerichte schoolomgeving. Onder andere de bushalte en de middenberm aan het Biotechnicum zijn aangepast.