"Tijd om bladzijde om te slaan"

TOPCHEF DAVID SELEN VERLAAT KORTRIJK EN PLANT BISTRO IN WAREGEM

David Selen (40) sluit volgend jaar zijn gelijknamige restaurant in Bissegem. De topchef verlaat Kortrijk en wil tegen april 2017 een bistro in het nieuwe stadsdeel Zuidboulevard in Waregem openen. "Helemaal rond is het nog niet, maar ik geloof in het potentieel van de bloeiende stad Waregem", zegt Selen.

David Selen opende zijn gelijknamige restaurant bijna zeven jaar geleden op de Meensesteenweg. Hij knapte het pand en de tuin op en haalt een uitmuntende score van 16 op 20 in de culinaire gids GaultMillau. Toch heeft de chef-kok het gehad met gastronomie.

"Twee jaar geleden haalde ik tot 200 couverts per week. Nu zijn dat er nog 120 tot 140", zegt hij. "Aan wat het ligt, weet ik niet. Ik vind verder het werken met een witte kassa niet ideaal, terwijl mijn zes personeelsleden onbetaalbaar worden op het vlak van sociale zekerheid. De belangrijkste reden is echter mijn leeftijd. Als ik nog iets anders wil doen, moet ik het nú doen."

Veel potentieel

David Selen, die al drie jaar nabij de watertoren in Waregem woont, wil een bistro openen. Hij mikt op een pand in het nieuwe stadsdeel Zuidboulevard in Waregem, aan de nieuwe bibliotheek in de Holstraat.

"Het is nog niet helemaal rond, maar ik zie het zitten. De ligging is perfect, met de parkeerhaven Zuiderpromenade vlakbij. Waregem heeft ook veel potentieel, want de stad is aan het bloeien. De inwoners zijn superleuk en levendig én ze gaan graag op restaurant. Ik weet dat sterrenrestaurant Berto op een boogscheut ligt van waar ik mijn bistro wil starten, maar we gaan elkaar niet beconcurreren, want ik doe geen gastronomie meer. Het wordt een bistro met een lekkere keuken aan democratische prijzen. Of ik met pijn in het hart Kortrijk verlaat? Een beetje, maar ik voel me goed in Waregem. Het is tijd om de bladzijde om te slaan."

650.000 euro

Het pand in Bissegem staat te koop voor 650.000 euro. Selen hoopt snel op kandidaat-kopers en werkt samen met vastgoedmakelaar Korfimo.

"Het is een mooi pand, met parking vlakbij. Wie er een restaurant wil openen, kan meteen beginnen. Het pand omvat ook een dakappartement en een Bed & Breakfast, die ik zelf opstartte. De drie kamers hebben een prachtig zicht op de Leie. Het gebouw is onder meer ook geschikt als handelszaak of als woning", aldus Selen, die het niet betreurt dat hij nooit een Michelinster haalde.

"Dat is het leven. Het belangrijkste voor mij is dat de klanten tevreden zijn. Ik benadruk trouwens dat mijn gastronomisch restaurant David Selen nog zeker tot midden januari 2017 open blijft."

David Selen voor zijn gelijknamige restaurant op de Meensesteenweg. Midden januari 2017 sluit hij voorgoed de deuren.
Peter Lanssens David Selen voor zijn gelijknamige restaurant op de Meensesteenweg. Midden januari 2017 sluit hij voorgoed de deuren.