'Slaapwel koning Levi'

AFSCHEID MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Honderden vrienden en familieleden hebben gisteren afscheid genomen van de immens populaire Levi Barbé. De 28-jarige Drongenaar verongelukte vorige week woensdag bij een boottochtje met zijn vrienden op de Ringvaart. "Slaapwel koning Levi. We zien je allemaal ongelofelijk graag", zegden zijn beste vrienden.

Een plezante boottocht draaide uit op een drama. Samen met twee bevriende koppels voer Levi op de Ringvaart richting Evergem. Om 21 uur week de bestuurder van het bootje plots uit en botste tegen de linkeroever. Levi, die op de voorpiek zat, viel overboord. De brandweer kon hem pas een uur later uit het water halen.

Levi was enorm graag gezien en dat bleek gisteren ook in het crematorium Westlede in Lochristi. De grote zaal Azalea was veel te klein. Het werd een erg emotionele dienst, waarbij een lach en een traan elkaar omhelsden. Een lach, want zijn broer Nicholas en zijn vrienden haalden grappige anekdotes naar boven. Zijn boezemvriend vertelde zo over hun recente vakantie in Australië. "We waren aan het zwemmen tussen de schildpadden en vissen, een goeie 100 meter in de zee. We overwonnen onze angst voor haaien, maar zagen plots een schim naast ons opduiken. We keken in elkaars ogen en zwommen zo snel mogelijk naar het strand, overtuigd dat een haai achter ons zat die ons zou verscheuren. Nooit hadden we zo'n fysieke inspanning gedaan. Eenmaal op het strand zagen we niet de haai, maar wel een dolfijn uit het water springen. De hele vakantie moesten we ermee lachen."

Ook zijn ouders Luc en Carine hadden zo'n typische anekdote over hun venteke. "Ooit moest je ons afhalen op de luchthaven na een nachtvlucht. Alleen kwam je toen niet opdagen omdat je na een nacht uit met een kater in bed lag."

Steun

Die dag was een uitzondering, want de immer opgewekte populaire jongeman was er altijd voor de mensen die hij zo graag zag: zijn vrienden en familie. Een van zijn beste vrienden van minivoetbalclub MVC Tronchiennes, waarvan Levi mede-oprichter en speler was, vertelde gisteren een verhaal dat hem zo typeerde. "Ik was op de tweede dag van onze vakantie in Ibiza heel ziek geworden. En de volgende morgen zei ik tegen Levi dat ik echt naar het ziekenhuis moest. Levi twijfelde niet en zat met mij een hele dag in het ziekenhuis, ondanks een lange nacht uit. Een hele nacht en dag had hij niet gegeten, gedronken of geslapen, en dat voor mij." Muziek stond naast zijn vrienden en familie in het leven van Levi centraal. Vette schijven draaien, ontelbare feestjes waren dan ook zijn ding.

Iedereen zal Levi heel hard missen en niet in het minst zijn broer Nicholas.

"Ik keek zo naar je op. Je was mijn broer en mijn beste maat. Het ondraaglijk gemis kan ik met geen woorden beschrijven. Ik zal later oud worden, maar jij zal 28 blijven. Levi'tje, ik mis u!"

Levi Barbé (28) op zijn bidprentje.
JEW Levi Barbé (28) op zijn bidprentje.