"Oversteekplaats voor fietsers in fel groen kleurtje is niet voldoende"

Niet alleen voor scholieren, maar voor alle weggebruikers is en blijft de Provinciale Baan N403 de gevaarlijkste weg in de gemeente.

De N403 doorkruist Kemzeke in de dorpskom en heel wat scholieren moeten dagelijks de oversteek maken. "Ter hoogte van basisschool Reynaerdijn is er daarom zowel 's morgens als 's avonds politietoezicht", legt schepen Kris Van Duyse uit. "Er zijn ook plateaus aangelegd in opvallende groene kleur en er is accentverlichting. Ik had liever ook wel nog meer ingrijpende maatregelen genomen, maar dat is jammer genoeg geen gemeentelijke bevoegdheid", aldus schepen Van Duyse

Geen toezicht

Een punt voor verbetering is volgens de HLN-lezers de oversteek van het fietspad op de Spoorzate. Hier maken vooral scholieren van het secundair van gebruik. Er is echter geen toezicht en buiten de groene kleur van het asfalt geen snelheidsremmende maatregelen. "Maar daar komt verandering in", belooft schepen Kris Van Duyse.

"Behalve de Spoorzate is er nog een kleinschalige verkaveling gepland. Als de wegenis wordt aangelegd, willen we ook de omgeving van het spoorwegfietspad aanpakken", besluit schepen Van Duyse. (PKM)

Aan de Spoorzate steken dagelijks heel veel fietsers de N403 over. De oversteekplaats heeft een fel groen kleurtje, maar snelheidsremmers of (politie)toezicht zijn er niet.
Kristof Pieters Aan de Spoorzate steken dagelijks heel veel fietsers de N403 over. De oversteekplaats heeft een fel groen kleurtje, maar snelheidsremmers of (politie)toezicht zijn er niet.