"Op eigen benen, zoals pa het wou"

MARINA WALLY LANCEERT 'LATINO-PLAAT' ZEVEN MAANDEN NA OVERLIJDEN VADER EDDY

Marina Wally komt voor het eerst na het overlijden van haar vader met een nieuwe plaat. Op 'Latino Medley' combineert ze oude Wally-klassiekers met nieuw werk. Haar nieuwe single 'Loco Loco' lijkt nu al een echte Wally-klassieker. Dat Marina's nieuwste telg uitkomt op het legendarische Telstarlabel, waar ook vader Eddy zijn grootste hits scoorde, is geen toeval.

De wereld van Marina Wally stortte op 6 februari van dit jaar in toen haar vader en grote voorbeeld Eddy Wally overleed. Sinds die dag heeft Marina echter nog niet stilgezeten. Een comeback-concert op De Katte, een eerbetoon aan haar vader op de Gentse Feesten, een goedgevulde festivalzomer,... Marina doet er alles aan om de droom van vader Eddy waar te maken: een eigen muzikale carrière voor zijn dochter.

Veel ambiance

En daar hoort een nieuwe plaat bij. Op 'Latino-medley' keert Marina terug naar Zuid-Amerika. "Pa is overal ter wereld geweest, maar Zuid-Amerika heeft altijd een speciaal plekje gehad in zijn hart. Heel wat van zijn nummers hebben dan ook een Latijns-Amerikaans tintje. Ik denk daarbij aan 'Mexico' of 'Dans mi Amor'." Die nummers hebben een plaatsje gekregen op de langverwachte nieuwe plaat, maar behalve werk van vader Eddy pakt Marina ook uit met een aantal eigen nummers. Haar eerste single 'Loco Loco' doet het alvast erg goed bij optredens en ook het Vlaamse schlagercircuit zwicht.

"Het is een typisch Wallynummer, met veel ambiance", glundert Marina, terwijl ze in ware Wallystijl het nummer begint te zingen. "Loco-loco, loco-loco, ik ben gek op jou".

Platenlabel Telstar

Dat het nummer, net als de nieuwe plaat, geproducet werd door Adriaan Hoes, de zoon van de legendarische manager Johnny Hoes, is daar zeker niet vreemd aan. Je herkent meteen de stijl van het huis. Dat Marina's nieuwste plaat uitkomt bij Telstar maakt haar dan ook apetrots. "Pa zou het zo gewild hebben. Zijn dochter staat eindelijk op haar eigen benen in de showbizz."

Marina barst duidelijk van de plannen. Het grootste plan houdt ze voor de kerstperiode.

Album vol duets

Dan hoopt ze naar buiten te komen met een nieuwe Eddy Wallyplaat, waar ze samen met haar vader enkele duetten zingt. "Veel mag ik daar evenwel niet over verklappen. Alleen dat we er keihard aan aan het werken zijn en dat het een mooie kerst wordt."

Marina Wally toont haar nieuwe album 'Latino medley'.
Kristof Vereecke Marina Wally toont haar nieuwe album 'Latino medley'.