"Ooit wil ik schitteren op de Spelen"

NORA (11) IMPONEERT MET ACROGYM-NUMMER IN 'LITTLE BIG SHOTS'

Haar grote passie 'acrogym' bekender maken: dat is het doel van de elfjarige Nora Dejonghe uit Sint-Amands. Het meisje toont haar kunnen vanavond tijdens de eerste aflevering van het nieuwe VTM-programma 'Little Big Shots'. "Ik hoop dat acrogym een olympische sport wordt, zodat ik later zélf kan deelnemen aan de Spelen", klinkt het ambitieus.

Groot talent is soms kleiner dan je denkt, dat is het motto van 'Little Big Shots'. Gastvrouw Nathalie Meskens krijgt op VTM elke vrijdagavond kinderen van 4 tot 12 jaar oud over de vloer die allemaal iets speciaals kunnen. Eén van die kleine grote talenten in de eerste aflevering is de elfjarige Nora uit Sint-Amands.

Salto's

"Ik turn al sinds de kleuterklas, en schakelde in het tweede leerjaar over op acrogym. Dat is de afkorting van 'acrobatische gymnastiek', een sport waarbij je met meerdere mensen in een team op muziek een oefening van sprongen en salto's uitvoert. Ik train nu maar liefst 5 keer per week, acrogym is mijn grote passie geworden", zegt Nora.

"Mijn vaste acrogym-partner is Nelle Van der Taelen (13), samen namen we al aan heel wat wedstrijden deel. Zo werden we al Antwerps, Vlaams en Belgisch kampioen. Nelle ging ook mee naar de opnames van 'Little Big Shots', hoewel ze eigenlijk nét te oud was. Maar ik heb haar nodig om mijn oefeningen te kunnen uitvoeren, ze is dus een beetje mijn 'hulpstuk'. Speciaal voor de televisieshow maakten we onze vaste oefeningen een beetje spectaculairder dan anders."

Kinderpsychologe

"Ik was niet héél zenuwachtig voor de opnames, omdat ik het intussen al wel gewend ben om op te treden. Ik voelde enkel wat kriebels in mijn buik, omdat ik het natuurlijk goed wou doen. Mijn ouders en zussen waren mee naar de studio gegaan om ons te steunen, en dat hielp. Mijn mama werkt als kinderpsychologe regelmatig voor televisie, dus zij had ons al een beetje voorbereid op hoe alles zou verlopen", klinkt het. "Ik neem niet deel aan 'Little Big Shots' om zelf beroemd te worden, maar om acrogym bekender te maken. Nog te weinig mensen kennen de sport, die zelfs niet erkend is als olympische discipline. Daar wil ik graag mee verandering in brengen, en wie weet kan ik zo later zélf ook deelnemen aan de Olympische Spelen."

Little Big Shots,

om 20.40 uur op VTM

Even op twee handen staan met je voeten in de lucht? Voor acrogymster Nora Dejonghe is het kinderspel.
David Legreve Even op twee handen staan met je voeten in de lucht? Voor acrogymster Nora Dejonghe is het kinderspel.
Vliegertje spelen met Nathalie Meskens tijdens Little Big Shots.
Medialaan Vliegertje spelen met Nathalie Meskens tijdens Little Big Shots.