Exclusief voor abonnees

“Met kuisvrouw voor klas geraak ik er nog niet”: directeurs krijgen gebouwen klaar, maar of ze voldoende leerkrachten vinden...

In De Klinker in Rotselaar bereiden directrice Sandra en juf Ingrid zich voor op de heropening.
Photo News In De Klinker in Rotselaar bereiden directrice Sandra en juf Ingrid zich voor op de heropening.
Het wordt een huzarenstuk om alle scholen open te krijgen op 15 mei. Maar de meeste zullen er wel in slagen, zo blijkt uit onze rondvraag in 100 Vlaamse basis- en middelbare scholen. Of er voldoende leerkrachten zullen zijn, is voor één op de vier directeurs nog een raadsel.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Vleugels

  De onderwijsspecialisten staan weer aan wal. Een leraar LO of PO of whatever kan niet zomaar ineens b.v. Frans lesgeven in het BasO. Of opvang doen. Een beenhouwer is geen bakker.

 • Dirk Van Den Bossche

  Het overgrote deel van de scholen is creatief en heeft een oplossing.Sommige directeurs vinden het te moeilijk, of willen er geen tijd insteken en zouden liefst van al reeds beginnen aan een grote vakantie van 4 maand. Dit is dan het verschil tussen een goede school en een school.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Hoezo voldoende leerkrachten ? Zelfs bij splitsing van de klassen komen ze bij die paar halve dagen nog niet aan de helft van hun normale bezetting. Uitzonderlijke omstandigheden dat wel maar met defaitisme los je niets op.

 • Carine Helsen

  Carine Waarom niet in de voormiddag de ene helft en de namiddag de andere helft van de klas. En dat voor elk leerjaar. Geef juist de nodige leerstof die ze nodig hebben. Turnen geschiedenis godsdienst enz. Leren ze later wel.

 • Carla Van Geel

  Kan Weyts ons verzekeren dat een waarschijnlijke variant van covid 19, de Kawasaki-ziekte, waarbij kinderen in ziekenhuis opgenomen werden niet kan ontstaan in een klas? En kan zich in een klas geen Aero virus wolk vormen, of heeft veiligheid en gezondheid nog altijd geen voorrang?