"Iedereen kan ambiance-mobiel huren"

JOHAN VAN NUFFEL MAAKT RIJDEND CAFÉ VAN OUDE PAKWAGEN

Johan Van Nuffel, in Berlaar beter gekend als de Zingende Schoenmaker, trekt voortaan met een 'ambiance-mobiel' door de straten. Hij liet een oude pakwagen restaureren en inrichten als rijdend café. "Iedereen kan hem huren om een feestje te bouwen", klinkt het enthousiast.

Na vijftien jaar zoeken heeft Johan Van Nuffel eindelijk een oude pakwagen op de kop kunnen tikken. "Ik werd vijfenveertig jaar geleden geboren in café De Volksvriend. Die microbe van café houden en plezier maken is altijd blijven hangen. Ik heb ook een zwak voor woonwagens. Elk jaar hielp ik boer Juul Verbist als scoutsleider om de kinderen in een huifkar rond te rijden. Mijn droom was om café te houden in een woonwagen en na vijftien jaar zoeken heb ik eindelijk iets goeds en betaalbaar gevonden. De wagen is elf meter lang en deed destijds dienst voor botsauto's van de foor. Met hulp van een schrijnwerker werd hij herbouwd tot een origineel rijdend café, waarin iedereen een feestje kan bouwen", vertelt Van Nuffel enthousiast.

Broken Circle Breakdown

De pakwagen voor botsauto's komt oorspronkelijk van een foorkramer uit Ranst en dateert uit de jaren 50. "Hij maakte zelfs deel uit van het décor in de bekende film 'The Broken Circle Breakdown', dat was zijn laatste dienst. We hebben het bovenste deel afgebroken en een nieuw stuk met ramen gebouwd. Binnen hebben we een planken vloer gelegd en tegen de wanden staan 43 authentieke cinemastoelen van 80 jaar oud. Die komen uit Cinema Rex in Berlaar, dat al 40 jaar leegstond. Uiteraard hebben we ook een toog met tap, waar je bier en andere dranken kan verkrijgen. Een jaar lang hebben we met drie man aan de wagen gewerkt en het resultaat mag er zijn. Onder aan de wagen hebben we zelfs plek voor bakken bier", zegt Johan trots.

"De bedoeling is dat ik muziek draai, wat zing en sketches vertel. De mensen moeten zich amuseren. We hebben de woonwagen daarom 'ambiance op wielen' gedoopt. Hij kan overal naartoe rijden en op openbare plaatsen halt houden. Een tractor, ook een oldtimer, zal de 'ambiance-mobiel' trekken. We moeten alleen nog wat sfeervolle verlichting installeren en de toog afwerken. Pastoor Eric Thielemans heeft onze mobiel gewijd voor we onze eerste tour deden, bekijks dat we hadden", lacht Johan. Hij hoopt dat ook het gemeentebestuur de 'ambiance-mobiel' zal gebruiken om toeristen rond te rijden.

Meer info kan je krijgen bij Johan via telefoon naar 0475/93.29.70 of via mail naar info@dezingendeschoenmaker.be.

Johan Van Nuffel bij zijn 'ambiance-mobiel'. De vakken onderaan kunnen gebruikt worden om bakken bier in te zetten
Marc Aerts Johan Van Nuffel bij zijn 'ambiance-mobiel'. De vakken onderaan kunnen gebruikt worden om bakken bier in te zetten
Binnenin staan 80 jaar oude stoelen uit Cinema Rex.
Marc Aerts Binnenin staan 80 jaar oude stoelen uit Cinema Rex.