"Emile maakt voor altijd deel uit van onze school"

OVERLEDEN KLEUTER KRIJGT BIJZONDERE PLEK NA COMPLETE MAKE-OVER VAN DE KREKEL

Emile De Zutter, de vierjarige kleuter die vorig jaar omkwam bij een woningbrand, zal nooit vergeten worden bij gemeentelijke basisschool De Krekel. Kleine Emile kreeg zijn eigen bijzondere plek bij de complete make-over die de school deze zomer onderging. Er werden gisteren maar liefst zeven nieuwe klassen in gebruik genomen.

Bij de gemeentelijke basisschool De Krekel was vorig schooljaar misschien wel het moeilijkste uit de schoolgeschiedenis. Eind oktober kwam de toen 4-jarige kleuter Emile De Zutter om bij een woningbrand. Kleine Emile zou dit jaar starten in het eerste leerjaar. "Emile zal bij ons nooit vergeten worden", zegt directrice Ann Lecluyse. "Op de kleuterschool herinnert een muurschildering met 14 kleine en één grote ster voor altijd aan zijn stralende aanwezigheid. Op de speelplaats van het lager onderwijs kreeg zijn 'leeuwtje' (het symbool van Emile in de kleuterklas, nvdr.) een subtiel plekje op de graffitimuur. "Na het zware schooljaar vorig jaar, hoopten ze dit jaar dubbel zo hard op een positieve en geslaagde eerste schooldag. Kosten noch moeite werden gespaard om de leerlingen het dit jaar zo aangenaam mogelijk te maken. Door de verhuis van PSBLO De Zeppelin naar een gloednieuwe campus in Assenede, kwam er in de gemeentelijke schoolgebouwen in de Caluslaan ruimte vrij.

Leesklasje

Maar liefst zeven nieuwe klassen kregen een make-over. Nieuwe kleuren, nieuwe meubilair,... "We willen dat onze school een verlengstuk wordt van de thuisomgeving van onze leerlingen", zegt directrice Ann Lecluyse. "Onze leraren hebben de afgelopen zomer echt 2 maand keihard gewerkt om alles klaar te krijgen. Het leesklasje is echt een paradepaardje geworden. Het is een ruimte geworden waar we hopen dat onze leerlingen zich tijdens de speeltijd even kunnen terug trekken als ze geen zin hebben in de drukte van de speelplaats. We zijn er erg trots op. De eerste reacties van de leerlingen waren alvast erg enthousiast. Dat doet enorm veel deugd na het moeilijke jaar dat we vorig jaar meemaakten".

Containerklassen

Daarmee is het huiswerk van de school bovendien nog niet af. Zo hopen ze op de plek waar vroeger de containerklassen van het PSBLO stonden in de nabije toekomst een nieuwe groene speelruimte te creëren. Kleine Emile zal er dankzij de subtiele verwijzingen alvast nooit vergeten worden.

Het leesklasje is een ruimte geworden waar de leerlingen zich tijdens de speeltijd even kunnen terug trekken als ze geen zin hebben in de drukte van de speelplaats.
Kristof Vereecke Het leesklasje is een ruimte geworden waar de leerlingen zich tijdens de speeltijd even kunnen terug trekken als ze geen zin hebben in de drukte van de speelplaats.
Een leeuwtje en enkele sterren zijn de subtiele verwijzingen waardoor Emile op zijn oude school nooit vergeten zal worden.
Kristof Vereecke Een leeuwtje en enkele sterren zijn de subtiele verwijzingen waardoor Emile op zijn oude school nooit vergeten zal worden.
Kristof Vereecke
De 4-jarige Emile De Zutter kwam in oktober om bij een woningbrand.
Kristof Vereecke De 4-jarige Emile De Zutter kwam in oktober om bij een woningbrand.