"Elke week minder klanten... En werken moet nog beginnen"

WARENHUIS WAPENT ZICH TEGEN WERF OP VESTEN MET NIEUWE STREEKPRODUCTENAFDELING

De werken aan de Vesten, die nu twee jaar bezig zijn en nóg twee jaar zullen duren, wegen op het klantenbezoek van de plaatselijke handelaars. In plaats van nog langer passief toe te kijken, onderneemt Carrefour Market Mestdagh, gelegen op het kruispunt van de Beauduinstraat en de Vinckenboschvest, vanaf nu actie. Met een nagelnieuw aanbod aan streekproducten hopen de zaakvoerders weer meer klanten te kunnen aantrekken.

Maar weinig mensen lijken nog de weg te vinden naar het warenhuis van Mestdagh. En dat is enigszins vreemd, want de werken aan de Vesten vinden momenteel nog wat hogerop plaats. "We hebben heel wat klanten uit Oplinter", zegt gerante Ann Denis. "Zij rijden normaal langs de Oplintersepoort de Vesten op richting onze winkel, maar door de werken op dat kruispunt laten ze deze kant van Tienen nu links liggen en gaan ze naar een andere winkel. We houden ons hart vast voor het moment dat ze effectief dit kruispunt gaan aanpakken. Want nu zijn we nog volledig bereikbaar, dan misschien heel wat minder."

27-koppig personeel

Een procent op het inkomenverlies wil Ann niet plakken. "Maar we zien het aantal bezoekers elke week verder wegzakken." Mestdagh viert in oktober haar 25ste verjaardag. "We zijn een gevestigde waarde in de suikerstad. Toen we opgestart zijn, waren er nog maar enkele warenhuizen. Nu zijn er een heleboel bijgekomen. Maar we hebben steeds onze vaste klanten aan ons kunnen binden. Dat heeft onder meer te maken met ons uitgebreid gamma producten en onze verse beenhouwerij met toogbediening. Dat we nu door de werken aan de Vesten klanten moeten inboeten, is dan natuurlijk heel jammer, zeker voor ons 27-koppig personeel. Voorlopig is er wel nog zeker geen sprake van economische werkloosheid."

Proeverijen

Bij Mestdagh blijven ze niet bij de pakken zitten. "We willen op een positieve manier naar buiten brengen wat we in onze mars hebben en zo weer klanten aantrekken", zegt Ann Denis. "Een eerste initiatief is onze streekproductenstand. Daar is al heel wat vraag achter geweest." Miel Mattheus, brouwer van Tiense bieren als Tiense Zoeg en Tiense Kweiker, is blij dat hij naast de Carrefour Hypermarkt in Tienen nu ook in een tweede warenhuis zijn producten aan de man kan brengen. "De opbrengst van de bieren gaat nog steeds naar de vzw Mediclowns Hageland", zegt hij. "In november organiseren we ook wekelijkse proeverijen om onze klanten extra in de watten te leggen", gaat Ann verder. "De kindjes krijgen eind november een lekker pakket van de Sint op bezoek en in december is er een degustatieparcours doorheen heel de winkel."

Bereikbaarheidsadviseur

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer hebben ze begrip voor de bekommernis van de Mestdagh. "Werken brengen altijd hinder mee, maar met behulp van onze bereikbaarheidsadviseur proberen we die tot het minimum te herleiden en de bereikbaarheid van winkels zo maximaal mogelijk te houden, ook al wordt er voor de deur gewerkt", zegt woordvoerder AWV, Marijn Struyf.

In de zomer volgend jaar wordt er op het kruispunt aan de Mestdagh gestart met werken. De bereikbaarheidsadviseur staat ook dan ter beschikking voor hulp. Hij staat in direct contact met de werfleider en de ingenieur om eventuele problemen zo goed mogelijk op te lossen."

Miel Mattheus en Ann Denis tonen de nieuwe afdeling vol streekproducten.
Vanessa Dekeyzer Miel Mattheus en Ann Denis tonen de nieuwe afdeling vol streekproducten.
Momenteel wordt er gewerkt aan de Leopoldvest. Binnenkort verschuift de werf richting het kruispunt van de Beauduinstraat en de Vinckenboschvest, waar warenhuis Mestdagh gelegen is.
Vanessa Dekeyzer Momenteel wordt er gewerkt aan de Leopoldvest. Binnenkort verschuift de werf richting het kruispunt van de Beauduinstraat en de Vinckenboschvest, waar warenhuis Mestdagh gelegen is.