"Eindelijk ritjes maken met mijn vrienden"

LEUKEMIEPATIËNT NIELS KRIJGT BROMMER VAN MAKE-A-WISH

Na een moeilijke acht maanden zag de 17-jarige Niels Peeters uit Rillaar gisteren zijn droom in vervulling gaan. De jonge leukemiepatiënt kreeg via Make-A-Wish Belgium een brommer én rijlessen bij rijschool Fury in Geel. "Ik droom al langer van de vrijheid die zo'n brommer brengt. Dit is fantastisch", aldus Niels.

De organisatie Make-A-Wish staat bekend om bijzondere wensen in vervulling te laten gaan voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Sommige kinderen kiezen voor een tripje Disneyland, anderen willen een mooie reis maken. Toen de organisatie bij de 16-jarige Niels polste naar zijn interesses, kwam al snel de brommer ter sprake. "Ik heb veel vrienden die met de brommer rijden. En het is natuurlijk de bedoeling om met hen mee te kunnen rijden", lacht Niels. "Eerst moet ik wel slagen voor het rijexamen, maar dat zal wel lukken, hoop ik."

Hoestbuien

Het zijn moeilijke maanden geweest voor Niels Peeters. Nadat hij rond de kerstperiode vorig jaar aanhoudende hoestbuien had, liet moeder Krista haar zoon onderzoeken. Begin januari kreeg de familie te horen dat Niels aan leukemie lijdt.

"Onmiddellijk werd Niels opgenomen in het ziekenhuis en zo is het de voorbije acht maanden geweest", vertelt mama Krista Vaneerdewegh. "Het zijn moeilijke maanden geweest, want Niels heeft een lange chemobehandeling achter de rug." Acht maanden lang vocht de tiener voor zijn leven. Hij kon zijn vijfde jaar Bouw niet afmaken en ook het contact met zijn kameraden was minder door de aanhoudende ziekenhuisbezoeken.

"Maar nu zouden er bij de laatste testen geen slechte deeltjes meer gevonden zijn, dus we hopen dat het achter de rug is", aldus mama Krista.

Margriet Hermans

Hoewel Niels voorlopig nog erg zwak is, mocht hij dan gisteren toch al een dagje mee met de mensen van Make-A-Wish. Bij het begin van de dag was het nog een grote verrassing, maar Niels leerde al snel dat het over een brommer ging. Hij moest eerst theoretische verkeersles volgen en in de namiddag mocht hij bij rijschool Fury in Geel een praktische les doen met de brommer.

"Het ging al fantastisch. Dit is echt iets voor mij. Zo genieten op de brommer", lachte Niels. Maar toen moest de grote verrassing nog komen. Niemand minder dan Margriet Hermans bracht de mooie brommer mee die de jonge Niels zo graag wilde. "Ik heb zelf altijd heel graag met de motor gereden en ik kan best begrijpen dat jonge mensen dromen van zo'n brommer. Het is dan ook zeer leuk om hier bij te mogen zijn", zei Margriet.

Gelukkig

Niels kreeg nog aangepaste kledij, een helm en een bril en dan was er geen houden meer aan. Hij sprong meteen op zijn brommer, waarop hij zich weer helemaal een gelukkige tiener voelde. De brommer ging gisteren ook mee naar huis, maar Niels zal nog enkele dagen moeten wachten op zijn rijbewijs voor hij er de baan mee op mag. "Binnenkort kan ik de uitstapjes met mijn vrienden maken die ik de afgelopen maanden zo heb moeten missen", aldus Niels.

Make-A-Wish kon deze wens in vervulling laten gaan dankzij de hulp van hun sponsors. Wie hen graag steunt, kan dat doen via BE83 4093 0351 0115.

Zus Sylvia, Hans Van den Moortel (Fury), Niels op zijn brommer, mama Krista en Margriet Hermans, die de brommer kwam overhandigen.
Vanderveken Zus Sylvia, Hans Van den Moortel (Fury), Niels op zijn brommer, mama Krista en Margriet Hermans, die de brommer kwam overhandigen.
Niels test zijn brommer meteen.
Vanderveken Niels test zijn brommer meteen.
Niels krijgt op het oefenterrein de nodige instructies voor de praktische oefeningen.
Vanderveken Niels krijgt op het oefenterrein de nodige instructies voor de praktische oefeningen.