"Brommer geeft me vrijheid!"

TIENER MET LEUKEMIE KRIJGT DROOMCADEAU DANKZIJ MAKE-A-WISH

Na een moeilijke acht maanden zag de zeventienjarige Niels Peeters gisteren zijn droom in vervulling gaan. De jonge leukemie-patiënt kreeg via Make-A-Wish Belgium een brommer én rijlessen bij rijschool Fury in Geel. "Ik droom al langer van de vrijheid die zo'n brommer brengt, dit is gewoon fantastisch", zegt Niels terwijl hij op z'n gloednieuwe brommer stapte.

De organisatie Make-A-Wish staat bekend om bijzondere wensen in vervulling te laten gaan voor kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte. Toen de organisatie bij de zestienjarige Niels polste naar zijn interesses kwam al snel de brommer ter sprake. "Ik heb zelf veel vrienden die met de brommer rijden. En het is natuurlijk de bedoeling om met hen mee te kunnen rijden", lacht Niels. "Eerst moet ik natuurlijk slagen voor het rijexamen, maar dat zal wel lukken hoop ik."

Het zijn moeilijke maanden geweest voor Niels Peeters. Nadat hij rond de kerstperiode vorig jaar aanhoudende hoestbuien kreeg, liet moeder Krista haar zoon onderzoeken. Begin januari kreeg de familie te horen dat Niels aan leukemie leed. "Onmiddellijk is Niels opgenomen in het ziekenhuis", herinnert zich mama Krista Vaneerdewegh. "Het zijn moeilijke maanden geweest, want Niels heeft een lange chemobehandeling achter de rug." Acht maanden lang vocht de tiener voor zijn leven. Hij kon zijn vijfde jaar Bouw niet afmaken. Het contact met zijn kameraden werd minder door de aanhoudende ziekenhuisbezoeken. "Maar nu zouden er bij de jongste testen geen slechte deeltjes meer gevonden zijn, we hopen dat het achter de rug is", vervolgt mama Krista.

Verkeersles

Hoewel de jongen uit het Vlaams-Brabantse Rillaar voorlopig nog erg zwak is, mocht hij dan gisteren toch al een dagje mee met de mensen van Make-A-Wish. Bij het begin van de dag was het nog een grote verrassing, maar Niels leerde al snel dat het over een bromfiets ging. Hij moest eerst theoretische verkeersles volgen en in de namiddag mocht hij bij rijschool Fury in Geel een praktische les volgen met de brommer. "Het ging al fantastisch, dit is echt iets voor mij. Zo genieten op de brommer", lachte de jonge Niels.

Toen moest de grote verrassing nog komen. Zangeres Margriet Hermans bracht de mooie tweewieler mee die de jonge Niels zo graag wilde. "Ik heb zelf altijd heel graag met de motor gereden en ik kan best begrijpen dat jonge mensen dromen van zo'n brommer. Het is heel leuk om hier bij te mogen zijn", vertelde Margriet Hermans.

50 cc

Om misverstanden uit te sluiten: de bromfiets ziet er dan wel uit als een crossmotor, maar heeft slechts een cilinderinhoud van 50 cc. De brommer is uitgerust voor gewoon wegverkeer en aangepast aan de jonge leeftijd van Niels.

Niels kreeg nog aangepaste kledij, helm en bril en dan was er geen houden meer aan. De jongen sprong meteen op de brommer en voelde zich weer helemaal een gelukkige tiener. De brommer ging gisteren al mee naar huis, maar Niels zal nog enkele dagen moeten wachten op zijn rijbewijs voordat hij er de baan mee op mag. "Binnenkort kan ik de uitstapjes met mijn vrienden maken die ik de afgelopen maanden zo heb moeten missen."

Make-A-Wish kon deze wens in vervulling laten gaan dankzij de hulp van sponsors. Wie de wensorganisatie graag steunt, kan dat doen via BE83 4093 0351 0115.

Niels Peeters mag in zijn nieuwe uitrusting al een ritje maken en krijgt aanwijzingen.
Vanderveken Niels Peeters mag in zijn nieuwe uitrusting al een ritje maken en krijgt aanwijzingen.
Niels' zus Sylvia Peeters, Hans Van den Moortel van de Fury-rijschool,Niels Peeters, mama Krista Vaneerdewegh en Margriet Hermans.
Vanderveken Niels' zus Sylvia Peeters, Hans Van den Moortel van de Fury-rijschool,Niels Peeters, mama Krista Vaneerdewegh en Margriet Hermans.